У Києві внаслідок вибуху загинув підозрюваний у вбивстві львів’янина Тараса Познякова (фото, відео)

11
Фото: UAportal

У результаті вибуху у квартирі на проспекті Науки у Києві загинув чоловік. Як згодом стало відомо, йдеться про Луана Кінгісеппа, підозрюваного у вбивстві львів’янина Тараса Познякова.

Про це повідомили в ГУ НП Києва.

Подія трапилася 23 березня, близько 23-ї години, на проспекті Науки. До поліції надійшло повідомлення, що у Голосіївському районі столиці пролунав вибух.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного та територіального управлінь поліції, вибухотехніки та патрульні поліцейські.

Як розповів начальник Голосіївського управління поліції Олег Волошин, після огляду місця події правоохоронці припускають, що вибух трапився через необережне поводження з вибуховим пристроєм.

«Поліцейські встановили особу загиблого, це 28-річний громадянин Російської Федерації, який перебував у розшуку за вчинення вбивства в Україні та винаймав квартиру на проспекті Науки», – сказав Олег Волошин.

Під час огляду вибухотехніки вилучили фрагменти саморобного вибухового пристрою, кілька паспортів різних держав та мобільні телефони.

«Матеріали належним чином зареєстрували до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Голосіївського управління поліції. Зараз слідчі визначаються з правовою кваліфікацією події»,– додав Олег Волошин.

Згодом Цензор.НЕТ, посилаючись на власні джерела повідомив, в квартирі 65 по проспекту Науки, 11 вибухнув саморобний вибуховий пристрій на основі «ВОГ-17» і підривника «УЗГРМ-2». У загиблого було знайдено паспорт громадянина України на ім'я Карпова Андрія Вікторовича (15.08.1996 р.н.) та паспорт громадянина РФ Кінгісеппа Луана Миколайовича (23.03.1991), який знаходиться в розшуку за п.1 ч. 2 ст 115, ч. 3 ст. 289 і ч1. ст. 263 КК України.

Кінгісепп Луан Миколайович, уродженець Російської Федерації, більш відомий на прізвисько Лука, є другим підозрюваним у справі вбивства Тараса Познякова (справа BlaBlaCar).

Нагадаємо, 4 квітня 2016 року Тарас Позняков на власному автомобілі Audi A6 виїхав зі Львова до Києва. По дорозі він погодився підвезти двох осіб, які представилися учасниками АТО, проте до міста не доїхав, а зник разом з автомобілем. Зараз місцезнаходження чоловіка невідомо, а машину виявили в Києво-Святошинському районі.

Інтерпол оголосив у розшук підозрюваних у викраденні Познякова – 36-річного Дмитра Голуба і 25-річного громадянина Росії Луана Кінгісеппа. Влітку 2016 колишнього бійця «Правого сектора» Дмитра Голуба з позивним Тоф вдалося затримати і 5 серпня суд заарештував його. Кінгісепп знаходився в міжнародному розшуку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: