Будівництво житла на Львівщині збільшилося на половину, а будівельники очолити рейтинг зарплат

IMG_9404

Професія будівельника сьогодні набуває актуальності, позаяк Львів з кожним роком все активніше розбудовується.

Матеріал створено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Наприклад у січні-лютому 2019 року підприємства Львівщини виробили будівельної продукції на 990,8 млн. грн. Зазначимо, що це майже на половину більше, аніж в аналогічним період минулоріч. У січні-лютому 2018 року будівельних робіт на Львівщині виконали на 588,7 млн.грн.

Що найчастіше будують на Львівщині

Фото: Career FAQs

За даними Головного управління статистики у Львівській області у січні-лютому 2018 року 38,2% обсягу будівельної продукції припало саме на нежитлові будівлі, в той час, як на будівництво житлових будівель виконано більше третини від загального обсягу робіт, а інженерних споруд – 27,9%.

Також відомо, що таким чином вдалось досягнути приросту обсягів будівельної продукції за усіма видами, зокрема на будівництві нежитлових будівель – на 61,8%, житла – на 49,1%, інженерних споруд – на 10,6%

Серед регіонів Львівщини переважну частку від загальнообласного
обсягу будівельної продукції виконали підприємства Львова (52,5%), значні обсяги виконані також будівельниками Пустомитівського (15,4%) та Стрийського (12,9%) районів.

Заробітна плата будівельників

Фото: Rockwell Automation

З попереднього розділу стає зрозуміло, що обсяг роботи у будівельників є чималий. Відтак, ІА Дивись.info вирішили дізнатись, яку ж зарплатню отримують за свою роботу українські будівельники.

Отож за даними аналітиків онлайн-сервісу OLX, найвищий заробіток серед будівельників складає у фасадників. Взимку їм платили майже стільки ж, скільки і за кордоном - 27 500 грн. Цікаво те, що найбільшу зарплатню у цей період отримували саме працівники Львівської області.

На другому місці за доходом монолітники - 25 000 грн. Хоча попит на них був скромний. А найбільше пропозицій надходило для монтажників. Їх заробіток оцінювали в середньому в 13 500 грн.

Високу зацікавленість роботодавці з будівництва проявляли також до зварювальників (14 000 грн) та мулярів (20 000 грн). А ось комірники стали найбільш незатребуваними фахівцями сфери - вакансій майже не було.

Топ-5 зарплат спеціалістів на будівництві:

  1. Фасадник - 27 500 грн
  2. Монолітник - 25 000 грн
  3. Муляр - 20 000 грн
  4. Штукатур - 20 000 грн
  5. Плитовник - 19 000 грн

Топ-5 регіонів з найвищими зарплатами для будівельників:

  1. Львівська область - 17 500 грн
  2. Закарпатська область - 16 500 грн
  3. Тернопільська область - 15 000 грн
  4. Житомирська область - 15 000  грн
  5. Київська область - 15 000 грн

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Тут вже збудовано кілька поверхів, а здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції.

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO), та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Львівська Мрія – на ринку Львова вже понад 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК “Львівська Мрія” в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК “Львівська Мрія” неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі “Кришталева цегла”.

ЖК “Львівська Мрія” – помешкання створені для вашого щасливого життя!

 Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11 вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: