Ексклюзив з подіуму: що підготували на Lviv Fashion Week молоді дизайнери

image

Цьогоріч Львівський тиждень моди проходив на Арені «Львів» з 20 по 24 березня.

Cвої колекції львівським поціновувачам моди представили дизайнери Isagus, Onufriv O., Olesya Marchuk&Polivoda, Kateryna Karol&Synyava, chereshnivska, LiLi Sas, Klaudia Markiewicz, Balossa, Olena Oliynyk, Anna Kuźmitowicz, Rimma Donna by RIMMA TURKIYA, Oppido, Zahara, Emilio Bonadio, Marta Wachholz, Olena Dats’, fomenko oleg, Ivanna Yukhymchuk // KONYK, VBRANA by Mykytyuk&Yatsentyuk, Juliya Kros (J.Perekriostova), Vozianov.

Відтак, у спеціальному матеріалі ІА Дивись.info дізнайтесь, що у своїх колекціях на львівському подіумі представили молоді дизайнери.

    Isagus 

Фото: Igor Fedoriv

Відкрила Львівський тиждень моди французька дизайнерка Ізабель Тюш. Свою колекцію вона створила з речей, які є небажаними або вважаються вже не корисними, а також з незвичних матеріалів - газет, політичних плакатів, голів ляльок, курячого пір'я, рукавичок, взуття, органічних матеріалів, пластикових обгорток, зброї та куль, тощо.

Кожна сукня, яку вона представляє, має своє ім`я, розповідь, повідомлення та концепцію: про планету, вкрадене дитинство, торгівлю людьми, етнічні
відмінності, традиції предків, тощо. Концепція fashion/art Isagus Extroversions пропонує ідею відновлення естетичної цінності об'єктів, які були відкинуті.

          Onufriv. О

Фото: Igor Fedoriv

Нова колекція дизайнерки присвячена Середземномор’ю.

«Мені хотілося б, щоб жінки, які будуть одягати мої середземноморські шати, відчували запах моря і квітів, подих вітру та шелест хвиль, і на мить переносилися у сонячне сяйво вічного півдня», - описує свою колекцію Олена Онуфрів.

 

 

Olesya Marchuk&Polivoda

Фото: Igor Fedoriv

Дві львівські дизайнерки, одна з яких створює одяг, а інша — працює з аксесуарами, надихнулися містичністю та чіткістю гір і створили разом колекцію, яка так і
дихає Карпатами.

Колекція AW 2019/20 — це 10 образів: сукні, спідниці, светри, блузки, комбінезони в сіро-синій гамі з блакитною підкладкою та помаранчевими акцентами. Одяг пошитий із вовни, котону, шифону у А-силуетах.

Рукавички та берети з трикотажу, екозамінні, зі зручним плетінням, вишивкою і розписами.

 

Kateryna Karol&Synyava

Фото: Igor Fedoriv

У колекції KAROL’ by Kateryna Karol використано асиметричний крій, елементи одягу розбиті на окремі деталі, які при об’єднанні створюють цільний образ. Колористика –активний фіолет, насичений зелений, соковита фуксія, вершковий чорничний.
Галиною Синявською (Synyava bags) у колекції використано два основних кольори: фіолетовий і зелений та комбінації їх відтінків. Synyava пропонує мінімалістичні і зручні моделі сумок, різних розмірів і неординарних форм, а також яскраві активні поєднання кольорів та матеріалів. Колекція сумок розрахована на активних людей.

Chereshnivska

Фото: Igor Fedoriv

На створення принта дизайнерів надихнула музика.

«Як і улюблена пісня, включена на повтор, в принті використаний ефект безкінечності. У кожній мелодії є ключові моменти, які то з'являються, то щезають, надаючи їй руху. Саме тому в принті показаний перехід від нотних ліній до звукової хвилі, що перетворюється в об’ємні об’єкти, в яких читаються образи – кульмінація мелодії. Образи в колекції – це асоціації, які викликає пісня», - повідомляє дизайнер Chereshivska Анастасія Розова.

 

Lili Sas

Фото: Igor Fedoriv

В колекції паралельно проглядаються елементи різних стилів. Клітинка в текстилі відгукується англійською стриманістю, груба фурнітура і шкіра надає їй поміркованої
брутальності, блискітки розбавляють це все легковажністю.

Шанелівські «торочки» - відлуння незмінної класики, спортивні елементи - прихильність до зручності і активного способу життя. Мереживо, вишивка, аплікація - незмінні атрибути couture.

 

                  Klaudia Markiewicz

Фото: Igor Fedoriv

У своїй колекції дизайнерка звертається до того, що любить найбільше – до експерименту та гри зі стилем, формою і структурою одягу.

Вона працює з найбільш ризикованими елементами (рожевий колір, блиск, анімалістичні принти, штучне хутро, латекс тощо) та міксує їх між собою.

Дизайнерка по-новому визначає поняття кітчу, вживаючи його вільно та усвідомлено, граючи прийнятими межами того, що в моді «дозволено», а що ні. Колекція IRONIC створена під помітним впливом стилю та атмосфери 80-х.

Balossa

Фото: Igor Fedoriv

Відправною точкою колекції осінь/зима 2019-20 є традиційна чоловіча сорочка, з якої виникає безліч змінних, що відображають пристрасть дизайнера до створення нового.

Канони стилю реінтерпретуються, щоб дати тисячу нових ідентичностей незмінному одягу, нові творіння виникають з безстрашної кастомізації рукавів, рюшів, вузлів, мережив, асиметричних швів, рядів гачків у стилі ХІХ ст. – замість ґудзиків.

 

Olena Oliynyk

Фото: Igor Fedoriv

Відправною точкою колекції осінь/зима 2019-20 є традиційна чоловіча сорочка, з якої виникає безліч змінних, що відображають пристрасть дизайнера до створення нового.

Канони стилю реінтерпретуються, щоб дати тисячу нових ідентичностей незмінному одягу, нові творіння виникають з безстрашної кастомізації рукавів, рюшів, вузлів, мережив, асиметричних швів, рядів гачків у стилі ХІХ ст. – замість ґудзиків.

 

 

                                       Anna Kuźmitowicz

Фото: Igor Fedoriv

Колекція дизайнерки - це цикл об’єктів, серія унікальних костюмів, виконаних в техніці в’язання. Їх гібридність полягає у поєднанні функціональних рис з унікальними, поєднанні характеристик одягу, скульптури та арт-об’єкту,
поєднанні технік в’язання і ткацтва.

За словами дизайнерки, трикотаж для неї - унікальний матеріал, з неповторними, скульптурними особливостями конструкції. Форми одягу безпосередньо пов'язані з матеріалом, а тіло людини є приводом для побудови трикотажних структур.

 

Rimma Donna

Фото: Igor Fedoriv

Одяг від дизайнера Рімми Туркії відзначається оригінальними і жіночними силуетами, вивіреною посадкою і витонченим складним кроєм.

Велика увага приділяється естетичним характеристикам, матеріалам і фактурам, внутрішній обробці виробів та забезпеченню приємних тактильних відчуттів від тканини. Відправною точкою нової колекції осінь/зима 2019-20 став бежевий колір, тому тут переважають «всі відтінки бежевого».

Також використовуються сірий, коричневий, гірчичний тони, сріблястий металік, синій денім.

Oppido

Фото: Igor Fedoriv

Колекція Oppido включає ready to wear, сумки та аксесуари. Нам подобається легкий елегантний гранж, поєднання напівпрозорих текстур з грубими різко контрастуючими формами. Стиль Oppido - зручний, спокійний, несподіваний, предмети одягу так само
красиві всередині, як і ззовні. У пошуках нових рішень Oppido повторно використовує акустичний кабель замість декоративних елементів, протягуючи комунікативну лазівку між людиною і технологіями.

 

Zahara

Фото: Igor Fedoriv

Колекція Zahara - це перевтілення та відображення культурної цінності (хустки, платки), що були віднайдені в Україні, та були використані в елементах даної колекції. Це образи, одяг, що були натхненні історією народного костюму, соками рідної землі. Це традиційний, простий крій, що був притаманний українському одягу.

Колекція відображає хвилююче та невмируще самобуття. Створена для жінки вільної, впевненої, яка цінує культуру та усвідомлює сьогодення.

 

Marta Wachholz

Фото: Igor Fedoriv

Колекція жіночого одягу 2019/20 наскрізь пронизана протилежностями. Стиль колекції представлений чоловічим кроєм піджаків та летючими сукнями з рюшами. Форма: об'ємні сукні та рукави та обтислі трико.

Принт включає в себе воєнізований камуфляж та яскраві жіночні горошки. Колір: протилежність червоного та зелений, барвистого та приглушеного. Фактура: шифон – шерсть, що надає поволоку сучасності, різноманітності.

fomenko oleg

Фото: Igor Fedoriv

Дизайнер описує свою колекцію, як таку, яка сповнена почуттів. За словами Олега Фоменка в образах представлена історія, шлях, любов, враження, моменти, кадри, душа, ризик, трепіт, мрія, тощо.

 

 

 

 

                                        Ivanna Yukhymchuk

Фото: Igor Fedoriv

Колекція витримана у трьох основних кольорах: чорному, пурпуровому та марсаловому.

Тканини різноманітні, переважає тепла пальтова шерсть, котра доповнюється тонким шовком, а також плетиво з шерсті альпаки. У колекції домінують сукні, пальта, кофтини, комплекти з двох елементів. Усі речі можна комбінувати між собою, а також використовувати із іншими елементами гардеробу.

Представлені луки можна одягати як на офіційні виходи, так і на звичайні бранчі із друзями.

KONYK

Фото: Igor Fedoriv

Колекція поєднує деконструктивізм, мінімалізм та власне конструктивізм, що проявляється в кольоровій гамі: яскраві контрастні кольори (червоний, синій, чорний, білий). Такий одяг дещо руйнує традиційні уявлення про формотворення костюма, він не має на меті підкреслити форми жіночого тіла, навпаки, свідомо створюється дисонанс між тілом і одягом.

Позиціонуючи колекцію одягу, як арт-колекцію, важливо вказати, що запропоновані моделі не втрачають свого функціонального призначення.

 

VBRANA

Фото: Igor Fedoriv

Основою колекції стали вовна, шерсть альпаки, шовк, котон на сітці, штучна замша, трикотаж.

Вироби традиційно декоровані авторською вишивкою, бахромою та мереживом, декоративним кантом, особливої м’якості колекції додали елементи ручної в’язки з вовняних ниток.

Крій лаконічний, об’ємний, складний, присутнє членування форм, силуети об’ємні, прилягаючі та напівприлягаючі.

 

Juliya KROS

Фото: Igor Fedoriv

Головні герої колекції - теплі кейпи-трансформери, шарфи-сумки, білі сорочки і людина, що створює кілька образів на базі однієї моделі.

Монохромна колірна гама колекції виграє за рахунок різниці фактур -лакова еко-шкіра, жаті і структурні тканини, штучне хутро та принт «клітка». В сезоні AW2019-20 дизайнер, зберігаючи стилистичні традиції, робить акцент на стиранні гендерних меж, де на перше місце виходить особистість.

Читайте також: В гонитві за трендами: чим запам’ятався цьогоріч Lviv Fashion Week (фото)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: