На окупованому півострові росіяни затримали двох кримських татарів

1006348504
Фото ілюстративне.

Російські прикордонники затримали двох кримських татарів – Ремзі Бекірова і Руслана Сулейманова – біля контрольованої окупаційною владою сторони КПВВ «Каланчак».

Про це 26 березня повідомляє «Кримська солідарність» у Facebook, передає Слово і Діло.

Зазначається, що на допит затриманих активістів забрали через сумніви працівників прикордонної служби в достовірності документів, що засвідчують особу.

За словами дружини активіста Бекірова, о 9:10 26 березня обоє чоловіків були затримані. Вони утримуються в модулі для додаткових перевірок.

Повідомляється, що в лютому 2017 року Бекіров та Сулейманов відбували адміністративний арешт (5 діб) за нібито несанкціонований мітинг.

У березні 2017 року «Сімферопольський районний суд» дав три доби адмінарешту Бекірову за нібито поширення екстремістських матеріалів в соцмережі.

Сулейманов брав участь в одиночному пікеті на підтримку заарештованих кримських татарів і також був засуджений з адміністративним штрафом у розмірі 10 тис. рублів.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що російська влада в анексованому Криму використовує таку ж стратегію, як й імператриця Катерина II - виселяє кримських татар та заселяє півострів росіянами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: