Україна піднялася у рейтингу паспортів

pasport_a3d2e
Фото ілюстративне.

За три місяці Україна піднялася в рейтингу паспортів з 41-го на сороковий місце, але водночас кількість безвізових країн залишилася попередньою – 128. Такий же показник в Нікарагуа і Тувалу.

Про це свідчить оновлений Індекс паспортів компанія Henley & Partners. Він відображає зміни в безвізовому режимі країн світу по другий квартал 2019 року, передає ЛІГА.net.

Японія, Сінгапур і Південна Корея розділили перше місце в індексі. Громадяни цих країн можуть відвідувати без візи або з візою по прибуттю 189 країн.

Німеччина втратила безвізовий доступ в Узбекистан, і посіла друге місце з показником 188 країн.

Третє місце розділили відразу 5 країн: Данія, Фінляндія, Франція, Італія і Швеція.

Великобританія і США дедалі більше віддаляються від першого місця, яке вони займали в 2015 році. Великобританія зараз знаходиться на 5-му місці (185 країн без візи), США - на 6-му (184 країни). Brexit поки що не вплинув на позицію Великобританії в індекс. Втрата позицій країни в рейтингу пов'язана насамперед з поліпшенням результатів азіатських країн.

Число безвізових напрямків для росіян скоротилася на одну країну за рахунок змін візового режиму з Оманом, і зараз становить 118 країн.

Показники Республіки Білорусь не змінилися – 77 країн з безвізовим режимом. Республіка Молдова, яка нещодавно представила програму отримання громадянства через інвестиції, піднялася на одну позицію. Зараз вона займає сорок п'яте місце (121 країна). За 10 років Молдова піднялася в рейтингу на 21 сходинку, Україна – на 22.

Паспорти країн, в яких діють програми отримання громадянства через інвестиції, займають високі позиції. Мальта за три місяці піднялася з 9-го на 8-й рядок рейтингу. Вона випереджає Австралію, Ісландії та Нову Зеландії. Результати Кіпру не змінилися: шістнадцяте місце і 173 країни без візи. Чорногорія, яка повинна запустить свою інвестиційну програму в найближчі місяці, піднялася на 19 рядків з 2009 року, і зараз посідає сорок третє місце з показником 124 країни.

Афганістан і Ірак залишаються на останньому місці індексу з показником 30 безвізових країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: