Львівська мерія оштрафувала власників двох вілл та апеляційний суд

1717171717171717171717171717
фото: Zaxid.net

Мерія Львова наклала штраф на власників вілл Бачевських та Люсії, а також оштрафувала в розмірі 17 тисяч гривень на Апеляційний суд Львівської області за заміну вікон. Окрім цього міськрада оштрафувала ще 8 фізичних осіб за паплюження культурної спадщини.

У середу, 27 березня, адміністративна комісія, створена при виконавчому комітеті Львівської міськради, розглянула порушення законодавства про охорону історичної спадщини, передає ІА Дивись.info.

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку, голова комісії Андрій Москаленко, комісія оштрафувала власника вілли Бачевських, що розташована на вул. Вітовського, 35-А, на 170 тисяч гривень за незаконну скляну добудову та власника вілли Люсія, що на вулиці Свєнціцького, 16, за її руйнування.

вілла Бачевських фото: portal.lviv.ua

«Сьогодні ми наклали два штрафи по 170 тисяч гривень. Перший — це є на забудову скляної конструкції до вілли Бачевського, другий — за руйнування вілли Люсія. Також був накладений штраф у розмірі 17 тисяч гривень на Апеляційний суд Львівської області за заміну дерев'яних вікон у дворику на пластикові», - розповів Андрій Москаленко.

За словами Москаленка, щодо вілли Бачевського накладається вже другий штраф.

«Перший штраф був за зміну кольористики, а також за заміну вікон на пластикові, цей штраф у 17 тисяч гривень був оплачений. Сьогодні ми давали декілька можливостей, щоб з'явився представник, оскільки дана конструкція не має підтверджених документів. Якщо говорити про віллу Люсія, то це була дуже довга історія. Для нас є важливо, аби ця будівля була збережена в тому автентичному стані якому вона зможе бути. Сьогодні вона є у приватній власності, але це пам'ятка, тому ми будемо відстоювати позицію збереження її як пам'ятки. Сьогоднішній штраф - це ще одне нагадування в тому, щоб було дбайливе ставлення до тих вілл які є пам'ятками», - сказав Москаленко.

вілла Люсія, станом на лютий 2018 року. фото: 032.ua

Окрім цього, Львівська міськрада наклала штраф в розмірі 17 тисяч гривень на Апеляційний суд Львівської області за заміну в дворику дерев'яних вікон на пластикові.

«Ми прийняли рішення також накласти штраф на суд, оскільки в нас є однаковий підхід до всіх юридичних осіб. Не має значення, кого вони репрезентують, має бути дбайливе ставлення до пам'ятки. Окрім того, ми наклали 8 штрафів на фізичих осіб. Це за заміну переважно дерев'яних вікон на пластикові. Також ми розглянули ще два випадки, один перенесли, це по Левицького, 10, оскільки вчора ввечері отримали запевнення від власника, що він протягом тижня може відновити вікно замість вибитого входу, якщо це буде підтверджено, то ми будемо наступного тижня розглядати штраф, якщо ці слова, які були озвученні, не будуть виконані будемо накладати максимальний розмір штрафу», - додав Москаленко.

на вулиці Костя Левицького, 10 власник квартири пробив двері у будинку.

Нагадаємо, на вулиці Костя Левицького, 10 власник квартири пробив двері у будинку. За допомогою поліції подальші роботи вдалось призупинити. Тоді на місце події виїхала ДАБІ, поліція, а також керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. На власників склали адмінпротокол та протокол за викликом поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: