На українсько-польському кордоні розпочнуть ремонтувати дороги та пункти пропуску

pp

Між Україною та Польщею довгий час не було угод щодо розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури. Кредит на 100 мільйонів євро завис у повітрі, а роботи з реконструкції так і не почалися.

Останні новини вселяють надію, що ремонтні роботи почнуться вже нинішнього року.

Про це інформує Польща сьогодні.

Ще 2017 року Служба автомобільних доріг у Львівській області провела конкурс і уклала контракти з двома польськими підрядниками на реконструкцію 5 ділянок доріг на загальну суму приблизно 53,4 мільйона євро. А 25 мільйонів потрібно виділити на повну реконструкцію КПП «Шегині» та будівництво пішохідного переходу на кордоні Рава-Руська.

У Міністерстві фінансів Республіки Польща відбулася робоча нарада за участю делегації з України (в тому числі, представників Служби автомобільних доріг у Львівській області) і підрядних організацій. Україна виконала всі побажання Польщі щодо стану доріг, та країни підписали угоду на реалізацію контракту з приводу ремонтних робот автомобільних доріг.

«Очікуємо, що найближчим часом Міністерство фінансів України і Міністерство фінансів Республіки Польща дійдуть до кінцевої згоди щодо реалізації цього контракту і в квітні цього року будуть розпочаті роботи над розробкою проектно-кошторисної документації та ремонтні роботи автомобільних доріг, які ведуть до пунктів пропуску на українсько- польському кордоні», – зазначив начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслан Кандибор.

Відповідно до Програми «Розвиток прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні» за кошти польського кредиту на умовах пов’язаної допомоги ремонтні роботи будуть виконуватися на автомобільних дорогах загального користування Про 142001 Яворів – Грушів, Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська, Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий, Т-14-03 Грушів – Немирів, Т-14 – 01 КПП «Смільниця» – Старий Самбір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: