У Львові військовий капелан випустив CD-диск на підтримку Збройних Сил України

IMG_1684
Фото: Регіональний медіа-центр МОУ

У Львівському палаці Мистецтв презентували компакт-диск читаної поезії «Мій Шевченко» створений військовим капеланом, священником Княжої Церкви Св. Миколая Чудотворця отцем Андрєм Дудою.

Про це повідомляє медіа-центр МОУ Львів.

Відтак, зазначається, що знаний на Львівщині духовний та громадський діяч, священнослужитель тривалий час здійснює душпастирську опіку військовослужбовців 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

«Отець Андрій Дуда – завжди бажаний гість у пункті постійної дислокації військової частини та у окопах передньої лінії на тій ділянці передової, яку обороняють львівські марунові берети», - йдеться у повідомленні.

За словами десантників, військовий капелан Андрій Дуда – надзвичайно творчо обдарована людина. Й під час його відвідин на передовій бійці, окрім духовних бесід, можуть послухати,зокрема, поезії Тараса Шевченка, які капелан здатен декламувати годинами. Крім того, отець Андрій Дуда – вихованець відомої хорової капели «Дударик».

Фото: прес-служба МОУ

«Цього разу львівські десантники, на чолі із командиром бригади полковником Володимиром Швораком, стали почесними гостями літературно-мистецького вечора та презентації диску читаної поезії у виконанні капелана отця Андрія Дуди», - додають у медіа-центрі.

Фото: медіа-центр МОУ

Співорганізаторами цього заходу стали народний художник України – Мирослав Откович та начальник 58-го Будинку Офіцерів підполковник Віталій Провозін. Музичний супровід поезій здійснювали учасники Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик».

Фото: медіа-центр МОУ

На початку присутні спільно помолилися за захисників Української землі, які віддали націнніше – життя за світле майбутнє українського народу.

«Шевченко - це слово Бога для України, – зазначив священник Андрій Дуда. – Адже на початку було Слово, і Слово було від Бога, і Слово було Бог. Кожен із нас приходить до Бога, у кожного свій шлях. Для мене – це шлях Євангелія, але шлях український, ідентичний і це без сумніву – «Кобзар», - розповів священник Андрій Дуда.

Також у межах презентації усі охочі мали змогу придбати диск читаної поезії «Мій Шевченко», кошти з реалізації якого скерують на потреби підтримки українського війська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: