Уряд Британії відхилив петицію майже 6 мільйонів людей про скасування Brexit

original

Уряд Великої Британії відхилив петицію з 5,8 млн підписів, яка вимагає припинення виходу країни зі складу ЄС шляхом скасування дії статті 50 Лісабонського договору.

Про це повідомляє УП з посиланням на The Guardian.

У своїй офіційній відповіді, розміщеній на сайті парламентських петицій, Департамент по виходу з ЄС заявив: «Політика уряду зберігається, він не буде скасовувати статтю 50 (можливість виходу з ЄС - ред).

Ми будемо дотримуватися результатів референдуму 2016 року і працювати для досягнення угоди, яке забезпечить нам вихід з ЄС».

«Скасування статті 50 підірвало б нашу демократію і довіру. У 2016 році 17,4 мільйона людей проголосували за вихід з Європейського Союзу, сподіваючись, що результат буде дотриманий», - йдеться у заяві уряду.

Зазначається, що петицію обговорять 1 квітня – міністр британського уряду буде зобов'язаний відповісти на неї, але не буде голосування щодо дій, які вона вимагає.

Крім цього, депутати обговорять ще 2 петиції: перша закликає до другого референдуму та отримала більше 120 тисяч підписів, друга – має більше 140 тисяч підписів та вимагає, щоб Британія вийшла з ЄС 29 березня з угодою або без неї.

Нагадаємо,ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: