Які свята відзначають 27 березня (іменини, народні прикмети)

shutterstock_528284323-700x455

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 27 березня в Україні і світі. 

Свята та події 27 березня

Міжнародний день театру встановлений в 1961 році IX конгресом Міжнародного інституту театру і щорічно 27 березня відзначається Центрами ITI і міжнародними театральними товариствами.

Всесвітній день нефролога. Нефрологія представляє галузь медицини, яка вивчає функції та хвороби нирок, діагностику хвороб нирки та їх лікування.

Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію про підтримку територіальної цілісності України (Кримська резолюція). Після незаконного референдуму та збройної окупації кримського півострова Московією, в березні 2014 року було скликане спеціальне засідання Генеральної асамблеї ООН.

27 березня центральна рада Генеральної асамблеї ООН переважною більшістю голосів країн (100 — за, 11 — проти; 58 — утрималися) схвалила резолюцію під назвою «Територіальна цілісність України» №68/262. Цей документ був представлений в.о. Міністра закордонних справ України Андрієм Дещицею.

Резолюція підтвердила суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах. Також резолюція закликала всі держави, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати ніяких змін статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на підставі незаконного референдуму.

Проти резолюції проголосували 11 тоталітарних країн, які є партнерами чи прямими сателітами Московії, а саме: Вірменія, Білорусь, Болівія, Куба, КНДР, Нікарагуа, Судан, Сирія, Зімбабве, Венесуела та сама Московія.

Згідно з українським законодавством 27 березня 2014 року є офіційною датою початку незаконної окупації АР Крим та міста Севастополя Московією.

Іменини 27 березня

Цього дня іменини святкують: Венедикт, Михайло, Ростислав

Народні прикмети

У цей час линяють домашні тварини, тому їх виводять у двір, щоб почистити. 27 березня отримало назву Федор-скотар, що не дивно, бо в цей час вшановували домашніх тварин, особливо корів і коней, які є помічниками для селян.

Також 27 березня не тільки доглядали за тваринами, а й також приводили в порядок стайні, хліви, міняли підстилку, солому, чистили приміщення від бруду і гною. Також проводили різні обряди, які, як вірили люди, дозволяли зберегти здоров'я домашніх тварин. Худобі на шию 27 березня вішали обереги, які, згідно з повір'ями, захищають від пристріту. Казали: "У Федорів день не лінуйся - скотинці вклонися", "Худобу водити - не роззявивши рот ходити".

Вважали, що не можна 27 березня точити ножі, полювати і колоти дрова в цей день - накличеш нещастя. Також не можна цього дня дивитися в дзеркало до заходу сонця - до нещастя. Тому дзеркала часто завішували тканиною. Літнім людям 27 березня не потрібно дивитися у дзеркало навіть після заходу сонця - це призведе до швидкої смерті.

Якщо кінь 27 березня спіткнулася - шляху не буде, тому далеку дорогу краще відкласти. Голосно квокчуть кури - буде сварка в родині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: