Завтра у Жидачеві судитимуть лікарів, яких підозрюють у причетності до смерті 12-річного хлопчика

289615

Завтра, 28 березня, у Жидачівського районному суді відбудеться засідання у справі про смерть 12-річного Романа Кулака з Тернополя.

Згідно із розкладом суду, засідання відбудеться о 15 годині. Потерпілі у справі – Володимир Кулак та Наталія Кулак. На лаві підсудних двоє лікарів – Ганна Чущак та Юрій Михайлюк. Медиків звинувачують у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, що призвело до смерті дитини.

Написав про судове засідання і батько хлопчика Володимир Кулак.

«Завтра на 15.00 в Жидачеві суд, знову символічно, а сьогодні 21 місяць, як нас розділили 27 червня 2017 року, розділила нас людська байдужість, яка вбила життя, любов і радість! Життя до і після. І тоді почалась моя війна! В червні символічно маємо ще один початок війни. Сину Романе, в той чорний день з 20 на 21 червня, коли ти захворів, байдужість перемогла, тимчасово, підступно з беззахисною чистою, світлою дитиною, вбивши тебе, але вона програє війну, на яку вона мене цим своїм вбивством підняла», – написав на свої сторінці у Фейсбуку Володимир Кулак.

Нагадаємо, Роман Кулак помер 27 червня 2017 року в ОХМАТДИТі у Львові, куди його привезли зі Жидачівської районної лікарні, де місцеві медики не змогли поставити правильний діагноз і надати адекватну медичну допомогу. Коли було встановлено, що у хлопчика скрут тонкої кишки, внаслідок чого настала гангрена тонкого і частини товстого кишківника, було вже пізно – дитини не стало. Натомість медики Жидачева вважали, що у хлопчика отруєння та тепловий удар.

З того часу минуло вже понад півтора року. Увесь цей час тривало слідство. Наприкінці вересня 2017 року були надані попередні висновки медичного розслідування, а 6 жовтня експерти надали остаточну резолюцію, де було вказано, що саме медики Жидачівської районної лікарні винні у неправильно поставленому діагнозі, який, зрештою, призвів до смерті дитини. 7 грудня клінічно-експертна комісія МОЗ підтвердила, що дії медиків спричинили смерть 12-річного Романа Кулака.

Лікар-інфекціоніст Ганна Чущак звільнилася з Жидачівської районної лікарні, натомість хірург Юрій Михайлюк продовжує працювати, однак на час розслідування його відсторонили від посади.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: