Українські вчені створили електромагнітну зброю

Life-Sciences-pic-1_2160x1080_3-1

Підприємства оборонного комплексу України розробили і освоїли виробництво електромагнітного зброю, призначену для ураження різних типів військових радіоелектронних засобів.

Про це з посиланням на державне підприємство "Спецтехноекспорт" повідомляє Еспресо.TV.

"Завдяки проведеній роботі, українські вчені та розробники отримали належний рівень фінансування, що дозволило їм виробляти нові знання і втілити їх в нові рентабельні продукти. Також, завдяки цьому проекту, Україна приєдналася до закритого клубу держав, які працюють над створенням високоефективного електромагнітного зброї", - повідомив директор "Спецтехноекспорт" Владислав Бельбас.

Повідомляється, що нове електромагнітне зброю створює потужне електромагнітне випромінювання, що призводить до виходу з ладу радіоелектронної апаратури, в складі озброєння і військової техніки, або створює значні перешкоди в її штатному функціонуванні.

«Такий тип озброєння використовує лише енергію електромагнітного випромінювання, тому його дія не має летального впливу на людей, проте здатне вивести з ладу будь-яку техніку або об'єкти інфраструктури, які оснащені електронними системами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що електромагнітні боєприпаси можуть бути розміщені як на ракетних, так і авіаційних носіях, включаючи безпілотні літальні апарати.

Відтак, у "Спецтехноекспорт" відзначають, що нове електромагнітне зброю може ефективно застосовуватися проти стратегічно важливих цілей противника, в тому числі командних і адміністративних центрів, вузлів зв'язку, електростанцій, об'єктів протиповітряної оборони і без ризику нанесення шкоди цивільному населенню.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: