Які свята відзначають 28 березня (іменини, народні прикмети)

352207_1

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 27 березня в Україні і світі. 

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 28 березня в Україні і світі.

Свята 28 березня

Традиційно День Рагнара Лодброка (Ragnar Lodbrok Day) відзначається в скандинавських країнах 28 березня. Рагнар Лодброк (Ragnar Lodbrock) відомий як один з легендарних королів Данії і Швеції, який правив приблизно в восьмому чи дев'ятому століттях. Незважаючи на те, що його вважають національним героєм в рідній Скандинавії, біографія Лодброка досить уривчасті, орієнтована переважно на саги древніх вікінгів.

Іменини 28 березня

Цього дня іменини святкують: Денис, Михайло, Никанор, Олександр, Олексій

Народні прикмети

28 березня вшановується пам'ять святого мученика Нікадра, який, згідно з переказами, працюючи лікарем, здійснив велику кількість добрих справ щодо християн під час організованих гонінь на них.

Так, Нікандр відвідував в'язнів у тюрмах, втішав мучеників, ховав тих, кого стратили. Одного разу, коли Нікандр намагався поховати християн, розтерзаних левами, його побачили імператорські стражники, які схопили Нікандра, і незабаром його стратили.

У народі 28 березня називали не інакше, як «лісове ухоженьє». Він присвячувався лісу. Так, селяни, закінчивши роботи, вирушали в ліс, щоб поклонитися місцевим духам. Потрібно сказати, що людина з давніх часів ставився до лісу по-особливому, адже саме він давав людині те ж домашнє начиння або інвентар - все вироблялося з дерева. Крім того, ліс часто виконував захисну функцію, оскільки пройти через дику хащу дуже складно.

В цей день знахарі збирали трави і цілющі рослини, заговорювали їх, готували різні зілля. Належало саме 28 березня знімати порчу, лікувати хвороби голови. Також це був чудовий час для виготовлення амулетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: