У Львові облаштують тимчасове житло для письменників

dsc5092-b4077abe6cc32ce72e1a7b86d4b40b65

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив положення про Літературну резиденцію Львова, передає кореспондент Дивись.info.  

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив положення про Літературну резиденцію Львова.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Як пояснила директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда, йдеться про облаштування тимчасового житла для письменників, які писатимуть про Львів.

«В нас була ухвала міської ради про сприяння створенню україномовного культурного продукту і, власне, було передбачено розробку положення про Літературну резиденцію. Ми вже рішенням виконкому, отримали приміщення біля Музею імені Івана Франка, на даний момент це є гараж, який не використовували, площею 94 кв м. Ми хочемо його облаштувати для того, щоби приймати письменників з України і з Європи. Там буде дві маленькі житлові квартири для того, щоби ці письменники писали українською мовою, проживаючи у Львові і писали про Львів. Це також в рамках реалізації статусу Міста літератури ЮНЕСКО, кожне місто — Краків, Вроцлав та інші міста — мають такі відповідні програми, такі осередки літературних середовищ. Окрім того, через літературну резиденцію також будемо реалізовувати ряд програм для популяризації, сприяння написання україномовного продукту. Окрім того, вже маємо такі існуючі програми, як підтримки книговидання. Тому Літературна резиденція буде таким своєрідним осередком літературного середовища письменників і такою підтримкою для літературного напрямку», — розповіла  Наталія Бунда.

Літературна резиденція діятиме як новостворений сектор Міського палацу культури імені Гната Хоткевича. Реалізовуватимуть проект спільно з літературно-меморіальним музеєм Івана Франка.

Літературна резиденція матиме свою експертну раду – тимчасовий робочий орган, склад якого змінюватиметься кожні два роки, який готуватиме програму та відбиратиме резидентів, – учасників, які проходитимуть конкурсний відбір до певної з програм. Основні програми, які діють при Літературній резиденції: програми для іноземних, а також для українських авторів, програма для перекладачів, програма «Franko&Co». Програма ICORN.

Фінансуватимуть Літературну резиденцію з бюджету міста, можливе також фінансування за рахунок коштів інвесторів, спонсорів, донорських коштів та грантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: