З квітня для людей з інвалідністю роботодавці зобов'язані облаштовувати робочі місця

óëûáàþùèéñÿ îôèñíûé ñîòðóäíèê â êðåñëå-êàòàëêå
Фото з відкритих джерел

Нові державні будівельні норми щодо інклюзивності, якими, зокрема, передбачено обов'язок роботодавців облаштовувати інклюзивні робочі місця для людей з інвалідністю набирають чинності з 1 квітня.

Про це повідомляє Еспресо.TV

Відтак, за словами заступника міністра регіонального розвитку Лева Парцхаладзе, у новому ДБН щодо інклюзивності міститься близько 100 якісних змін для обов’язкового створення доступного простору для всіх маломобільних груп. У тому числі, прописано обов’язкове влаштування частини робочих місць при проектуванні підприємств, установ і організацій доступними для людей з інвалідністю. Звичайно, що і будівлі цих закладів повинні також мати реальний безбар’єрний простір ззовні та всередині”, - повідомив він.

Відомо, що нові будівельні норми передбачають, що робочі місця для людей з інвалідністю мають розташовуватись не більш ніж за 50 м від туалетів, пристроїв питної води та розігрівання їжі.

«Якщо проектується спеціалізоване робоче місце для конкретної людини з інвалідністю, то воно повинно включати комплект меблів, обладнання та допоміжні пристрої, пристосовані для конкретного виду інвалідності. Площа робочого місця в офісних та адміністративних приміщеннях для особи з інвалідністю, яка пересувається на візку - не менше 5,65 м кв», - зазначив Парцхаладзе.

Також він додав, що в уряді сподіваються, що застосування нових норм щодо інклюзивності сприятиме працевлаштуванню людей з інвалідністю та забезпечить їх право на працю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: