СБУ відкрила справу проти голови Волинської облради, якого не було на робочому місці 338 днів

image (3)

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом можливого службового підроблення у Волинській обласній раді під час відсутності голови Ігоря Палиці.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Як встановили слідчі, Палиця, який у листопаді 2015 року очолив Волинську облраду, на робочому місці з’являється дуже рідко. За період з 2016 року по вересень 2017 року він перебував за кордоном 338 днів.

Під час його відсутності «невстановлені особи» підписували від імені Палиці розпорядження з кадрових питань, розподілу бюджетних коштів та комунального майна та інших питань. За версією слідчих, до службового підроблення можливо причетні його заступники.

За фактом підписання офіційних документів у відсутність голови облради розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

У межах справи суд дозволив правоохоронцям вилучити зразки підпису Палиці та його заступників.

За даними Волинь24, протягом 2016 року Ігоря Палиці не було в Україні 153 дні. За даними на вересень 2017 року, він був за кордоном 185 днів. Найчастіше Палиця відвідував Женеву, де нібито живе його родина. Приїжджає в Україну Палиця тільки тоді, коли потрібно провести сесію Волинської обласної ради.

«Так, я проводжу робочий час в Швейцарії, де знаходжусь на робочому місці, але при цьому все робиться, тому ніяких проблем», - відповів він на запитання, чому його так рідко можна побачити у Луцьку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: