У Львові триває демонтаж збудованої з порушеннями багатоповерхівки

lycha
ФОТО: ЮРІЙ СКОЛОЗДРА / FACEBOOK

Роботи щодо знесення збудованої з порушеннями багатоповерхівки відбуваються уже два тижні.

У ЛМР повідомляють, що станом на сьогодні знесено покрівлю і проводиться руйнація не несучих будівельних конструкцій.

На початку 2016 року будівля була створена і вже восени було подано позов по самочинному будівництву на вулиці Личаківській, 259. Судові процеси тривали до 18 грудня 2018 року. Інспекція пройшла фактично всі інстанції і вже нарешті було прийнято остаточне рішення у цій справі: Восьмий адміністративний апеляційний суд постановив знести самочинно збудований об’єкт на вул. Личаківській, 259.

Також зазначається, що цей об’єкт був збудований на земельній ділянці, яка надавалася для обслуговування індивідуального житлового будинку. Код призначення цільової земельної ділянки — присадибна ділянка. Відповідно замовник не отримав містобудівні умови та обмеження, пізніше він через суди намагався зобов’язати Львівську міську раду видати такі містобудівні умови та обмеження, проте всі судові інстанції стали на бік Львівської міської ради і відмовили у задоволенні позову замовника будівництва. В подальшому перші заходи по цьому об’єкту проводила інспекція ДАБІ у Львівській області. Інспекція вже фактично перевірила припис на знесення цього об’єкту і подала до суду позовну заяву.

Нагадаємо, що об’єкт будівництва будувався без розроблення проектної документації, оскільки не було належним чином вироблених вихідних даних і відповідні роботи здійснювалися без проведення належної експертизи та без отримання дозвільного документу. Відповідно суди погодилися з нашою позицією, що такий об’єкт має бути знесений. Після отримання рішення суду, яке набрало законної сили, 4 січня 2019 року вже було відкрито виконавче провадження і в подальшому заходи щодо виконання рішення суду здійснював Личаківський відділ державної виконавчої служби.

«Зазначу, що в історії Львова такий великий проект зноситься вперше. Монолітно каркасний будинок. Земельна ділянка там є приватною, жодного законного механізму, який передбачав би можливість передачі цієї будівлі на приватній землі в комунальну власність — нема.

І дійсно будинок перебуває в надзвичайно незадовільному стані і рекомендації цієї ліцензованої особи були саме такі, що будинок має бути знесений обов’язково, бо він не придатний для подальшого використання. Фундамент має тріщини, один кут будинку є у аварійному стані, він похилився і у будь-який момент може відбутися руйнування, зараз роботи відбуваються на цьому об’єкті з тимчасовими заходами, щоб цей будинок не впав вже зараз.

За нашою інформацією, у цьому будинку ніхто квартири не купив. Тим паче зараз вже більше тижня відбувається безпосереднє знесення, тобто були демонтовані вікна і інші роботи проводилися, ніхто нікуди не звертався з мешканців щодо захисту своїх прав", — розповів керівник юридичного відділу Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю м. Львова Святослав Кіндратів.

Станом на сьогодні у багатоповерхівці вже демонтували дах і проводиться руйнація не несучих будівельних конструкцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: