4,7 мільйона хабара: екологам давно було відомо про протиправну діяльність на ЛКП «Збиранка» (відео)

56492528_2111634475538544_1347217084819439616_n

Директора ЛКП «Збиранки» затримали під час отримання завдатку від хабара у майже 5 мільйонів.

Про це повідомили в прес-службі Управління СБУ у Львівській області.

Співробітники Управління СБ України у Львівській області викрили на хабарі директора одного з комунальних підприємств Львівської міської ради. Йдеться про керівника ЛКП «Збиранка» Віталія Пугача.

У СБУ повідомили, що оперативники спецслужби встановили, що посадовець організував протиправний механізм з фіктивного постачання вапна, що мало використовуватись для стабільного функціонування станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища.

«За задумом зловмисника, планувалося використання лише третини від передбаченої технологічним процесом кількості вапна та отримання очільником КП неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар, а також отримання відкату з кожного поставленого кілограма вапна», – йдеться у повідомленні.

За висновками експертів, діяльність чиновника могла призвести до виникнення надзвичайних подій з тяжкими наслідками у сфері екологічної безпеки.

Співробітники СБ України задокументували вимагання директором КП 4,7 мільйона гривень від місцевого підприємця за визнання його переможцем відкритих торгів, та підписання з ним договору поставки вапна з подальшою фальсифікацією бухгалтерської документації за нібито поставлену продукцію.

Правоохоронці затримали директора на робочому місці під час одержання частини хабара в сумі понад чотириста тисяч гривень.

Операція проводилася у межах заходів щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

У межах відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії.

Очільника одного з комунальних підприємств Львівської міської ради затримано, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Вирішується питання щодо повідомлення хабарнику про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Перевіряється причетність інших чиновників Львівської міськради до створення протиправного механізму в екологічній сфері, що міг призвести до забруднення ґрунту та підземних вод, нанесення шкоди навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

Додамо, що директором ЛКП «Збиранка» є Віталій Пугач.  На посаду був призначений 24 березня 2017 року. На цій посаді він змінив Богдана Горбаля, який опинився на лаві підсудних після трагедії, яка сталася 30 травня 2016 року, коли під завалами сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі загинули троє рятувальників і комунальник.  Посадовця обвинувачують у порушенні правил екологічної безпеки на сміттєзвалищі, що призвело до загибелі людей та у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 236 ч. 2 ст. 367 ККУ).

Як повідомив ІА Дивись.info депутат Жовківської районної ради, голова комісії з питань сільського господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів, було безліч фактів протиправної діяльності на ЛКП «Збиранка».

«Ми разом з екологами постійно отримували інформацію про низку порушень на території ЛКП «Збиранка», зокрема про роботу станції очистки фільтрату, яка де-факто не працювала, але, на жаль, довести ми нічого не могли, хоча й регулярно зверталися до правоохоронних органів. Ситуація склалася не сьогодні і навіть не вчора. Однак, як бачимо, нарешті правоохоронці спрацювали і викрили директора ЛКП під час отримання хабара. Слід додати, що це тільки початок і, очевидно, ми дізнаємося ще не один факт противправної діяльності, яка велася на території Грибовицького сміттєзвалища», – сказав Ігор Муравський.

Відреагували на затримання Віталія Пугача у Львівській міській раді, де закликають правоохоронців до об’єктивного та справедливого розслідування.

«Ми засуджуємо подібні дії нечесних людей на будь-якому рівні. Якщо факт отримання хабара буде встановлено — вимагатимемо суворого покарання та об’єктивного розслідування цієї справи», — прокоментував заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: