У Львові діятиме центр, який об’єднає молодіжні середовища

eeb37336094b278e539147a442ac3f6f_XL

У Львові за адресою вул Чайковського,31 незабаром запрацює Львівський міський молодіжний центр. Над втіленням ідеї працює команда молодих лідерів, які представляють різні молодіжні організації та структури. 

Як інформують на порталі депутатів ЛМР, про потребу створення такого центру, який би об’єднав зусилля профільних управлінь ЛМР та представників молодіжного середовища, говорив під час засідання комісії культури, молодіжної політики та спорту Андрій Москаленко, заступник міського голови з розвитку ЛМР. Зокрема, він зазначив, що з часу проведення пленарного засідання, на якому пролунало зауваження щодо зміни назви центру, проведено відповідне корегування. Також Андрій Москаленко зазначив, що створення цієї інституції дасть можливість спільно з ЮНІСЕФ аплікувати Львів як молодіжну столицю Європи у 2022 році.

Проектний менеджер КУ «Інститут міста» Олег Малець зазначив, що завданнями молодіжного центру буде реалізація ініціативи UNICEF “Громада дружня до дітей та молоді”, глобального руху, спрямованого на об’єднання зусиль міської влади, бізнесу та молодіжного середовища у спільному прагненні зробити місто більш комфортним для дітей та молоді.

«Серед векторів діяльності центру ми бачимо мережування молодіжного середовища - створення на принципах міжгалузевості та орієнтації на конкретні дії та проекти платформи, де молодіжні організації та активісти об’єднуються заради вирішення ключових проблем міста та його загального розвитку. Розвиток соціальних ліфтів молоді - створення задовільних умов для її розвитку.

Пріорітетними у цьому є неформальна освіта, культурно-просвітницька робота та волонтерство. Орієнтовна дата відкриття центру – червень 2019 року».

У свою чергу депутатка Львівської міської ради Юлія Хомчин у коментарі зазначила, що практика існування молодіжних центрів, як осередків реалізації молодіжної політики міст, діє в Україні в усіх обласних центрах.

«Ми теж йдемо цим шляхом і підтримуємо створення такої комунальної установи. Це установа, яка окрім напрямку освітнього, промоційного буде займатись молодіжним співробітництвом, аплікуванням Львова на молодіжну європейську столицю. До слова, Львів був у минулому році молодіжною столицею України, в рамках цього у Львові відбувся молодіжний форум. Це дає нашому місту можливість вибудовувати нову платформу для комунікування молоді, місця, де вони можуть спілкуватись. Це простір нових ідей, простір живого спілкування».

Додамо, що питання «Про створення комунальної установи “Львівський міський молодіжний центр» буде винесене на розгляд депутатського корпусу на найближчому пленарному засіданні 4 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: