У Львові протягом місяця перевірять всі встановлені літні майданчики

IMG_6714

У Львові понад 400 суб’єктів підприємницької діяльності отримали дозволи на встановлення літніх майданчиків.

Про це у вівторок, 2 квітня, під час брифінгу повідомив начальник відділу архітектурно-художнього оформлення міста та розміщення тимчасових споруд Львівської міськради Віктор Пецух, передає ІА Дивись.info.

За його словами, з минулого року було 274 діючих паспортів відкритого літнього майданчика біля об’єкту ресторанного господарства, ще 127 паспортів було видано цього року.

Він додав, що районні адміністрації протягом місяця будуть проводити моніторинг встановлених майданчиків щодо можливих порушень.

«Районні адміністрації та адміністративно-технічне управління будуть проводити моніторниг за дотриманням вимог щодо встановлення майданчиків, і якщо майданчик не встановлений згідно вимог, то на нього чекають штрафні санкції. Районна адміністрація складає акт і подає в комунальне майно, де є десятикратне нарахування штрафної санкції за оренду при наявності порушення», - сказав Віктор Пецух.

Нагадаємо, від 5 березня 2009 року діє ухвала про «Порядок отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків у м. Львові біля об'єктів ресторанного господарства». Пізніше до цього документа неодноразово вносили зміни. Зокрема, було визначено, що дозвіл управління видає на підставі позитивних висновків депутатської комісії.

У цьому документі зазначено: якщо літні майданчики розміщено з порушеннями, їх необхідно демонтувати. Зокрема, підставами демонтувати літній майданчик є: розміщення літнього майданчика на пішохідних доріжках, тротуарах та алеях, якщо це перешкоджає вільному руху пішоходів (при влаштуванні літнього майданчика на тротуарі його прохідна ширина має залишатися не меншою ніж 1,5 м), на проїжджій частині вулиць і доріг; на зелених насадженнях. Вагомим порушенням є розміщення літніх майданчиків на пішохідній зоні центральної частини міста без збереження проїзду автотранспорту спеціальних служб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: