У Міноборони розповіли, хто не підлягає весняному призову

630_360_1491460899-2648 (1)

У Міністерстві оборони України розповіли про проходження весняного призову на строкову військову службу у квітні-червні 2019 року та пояснили, хто під нього не підпадає. 

Заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Валерій Дендебера наголосив, що прогнози щодо кількості призовників – оптимістичні, передає ТСН.

«На обліку перебуває понад мільйон призовного ресурсу. Лише один з 8-12 не з’являються за викликом у військовий комісаріат. Ресурсу більш, ніж достатньо», - наголосив він.

Окрім цього, Дендебера перерахував, які категорії людей не підпадають під призов. Це, зокрема, визнані непридатними до служби громадяни та люди, в яких під час проходження служби загинули або отримали інвалідність близькі родичі (батько, матір, брат чи сестра).

«Також особи які за результатами навчання на відповідних військових кафедрах і у відповідних вищих навчальних закладах, були атестовані та їм були присвоєні звання офіцерського начальницького складу», - додав він.

Не підлягають призову і ті, хто понад два контракти відслужили у військовому резерві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: