З початку року патрульні Львова виписали пішоходам 170 штрафів

E9109BEB-2EB4-427D-94C1-AC28D219BFB4_w1023_r1_s

Аби надалі запобігти загибелі та травмуванню містян на дорозі, у Львові стартувала операція «Пішохід» за участі патрульної поліції.

«Щодня поліцейські фіксують сотні порушень ПДР пішоходами та водіями. Нерідко такі порушення мають фатальні наслідки, однак більшість громадян не усвідомлюють усієї небезпеки, на яку себе наражають», - повідомляють у поліції.

Нинішнього року управління патрульної поліції у Львові зафіксувало вже 120 випадків ДТП за участю пішоходів, з яких 16 осіб загинуло та 117 травмованих. Додамо, що за останні вихідні відбулося 3 ДТП за участю пішоходів, на щастя, загиблих нема.

«За 2019 рік вже складено 1770 постанов на пішоходів, 170 з яких - накладання штрафу у розмірі 51 гривні. Всі інші попередження», - командир першого батальйону патрульної поліції Львова Світлана Гірняк.

Зазначимо, що мета операції «Пішохід» - привчити пішоходів неухильно дотримуватися ПДР, а саме: переходити проїжджу частину лише у спеціально відведених для цього місцях з дотриманням правил особистої безпеки, а також нагадати водіям про надання переваги у русі пішоходам на пішохідних переходах та регульованих перехрестях.

«Це є більш посилений варіант привернення уваги пішоходів і водіїв до проблеми перебігання дороги у невстановлених місцях і дотримання правил дорожнього руху», - додала Гірняк.

Відтак, усіх учасників дорожнього руху відтепер чекають нові правила від поліції:

-посилена інформаційна-роз’яснювальна робота від патрульних, аби підвищити рівень виховання суспільства у сфері безпеки дорожнього руху і власної відповідальності;

-особлива увага приділятиметься вихованню молодого покоління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: