Депутати не погодили виділення землі на Грибовицькому сміттєзвалищі під дегазацію

IMG_6799
Фото ІА Дивись.info

Депутати Львівської міської ради не погодили ЛКП «Збиранка» дозвіл виготовити технічну документацію щодо поділу земельної ділянки, яка розташована на території Малехівської сільської ради.

Згідно з проектом ухвали, земельну ділянку площею 5,4658 га на території Малехівської сільської ради пропонувалося поділити на дві: площею 5,4058 га та 0,0600 га.

«Є витяг із реєстру речових прав, станом на сьогодні зазначена земельна ділянка площею 5,4658 га є у власності Львівської міської ради. Крім того, є ще лист від голови Малехівської сільської ради від 3 квітня цього року, в якому вказано, що сільська рада не заперечує проти поділу Львівською міською радою зазначеної ділянки», – запевнила Ельвіра Колос.

Водночас депутат Маркіян Лопачак зачитав листа від Малехівської сільської ради, в якому депутати не підтримують поділ ділянки.

Натомість директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря пояснив, що менша ділянка площею 0,0600 га, яка мала б утворитися після поділу, повинна бути передана компанії, яка перемогла у конкурсі із проведення дегазації Грибовицького сміттєзвалища, який проводили спільно ЛКП «Збиранка» та ЛКП «Зелене місто».

«Це питання не так земельного характеру, як початку рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, яка фактично починається з дегазації. ЛКП «Збиранка» має надати фірмі земельну ділянку під встановлення установки для дегазації полігону. Для цього, відповідно, потрібно виготовити технічні умови», – заявив Вадим Ноздря.

За його словами, зобов’язання надати підприємству земельну ділянку було прописане в умовах інвестиційного конкурсу.

Однак низка депутатів висловили сумнів у прозорості конкурсу. На це директор підприємства відповів, що лобіює конкретне підприємство тому, що воно погодилося віддавати місту найбільшу частку своїх доходів – 12%, тоді як інші дві компанії пропонували віддавати лише 10%.

Втім, попри емоційні дискусії, більшість депутатів аргументи Вадима Ноздрі не переконали. За проект ухвали проголосували лише 22 міські обранці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: