ЦВК: виступи кандидатів на «Олімпійському» - передвиборча агітація, а не теледебати

B7EB05DE-A6A4-4603-B0D6-374CD6CDCBE9_w1023_r1_s

Запропоновані кандидатами на пост Президента дебати на НСК “Олімпійський” можуть бути формою передвиборчої агітації, а не визначеними Законом “Про вибори Президента України” теледебатами.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Те, про які дебати йдеться у постанові ЦВК, — це стаття 62 закону (Про вибори Президента України — ред.). Дебати, про які говорять зараз два кандидати, це трішки не та стаття закону, тобто ідеться зараз про ті дебати, які регулюються як форма передвиборної агітації”, - повідомляє заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко.

Відтак, Радченко підкреслив, що стаття 62 закону про вибори Президента визначає процедуру і строки проведення передвибочих теледебатів, які проводяться на Суспільному телеканалі й оплачуються з державного бюджету.

Водночас він висловив думку, що, швидше за все, кандидати на пост глави держави, які говорять про дебати на стадіоні “Олімпійський”, мають на увазі форму агітації, яка врегульована статтею 58 закону про вибори Президента щодо “проведення публічних дебатів, дискусій, прес-конференцій”. За його словами, такі дебати мають оплачуватися з виборчих фондів кандидатів.

Читайте також: Як українці в соцмережах кепкують з ідеї дебатів на стадіоні

“Я не знаю, про що говорять кандидати, питайте у них, але, можливо, обидва кандидати погано читали закон. Є передвиборні теледебати, 62-га стаття закону і постанова ЦВК стосується саме цього. Коли один кандидат іншого викликає на дебати, то очевидно, що йдеться про частину 1 п. 3 статті 58 закону. Оце різниця”, - додав він.

Водночас Радченко нагадав, що до моменту прийняття ЦВК підсумкового протоколу про результати голосування 31 березня та оголошення повторного голосування (другого туру — ред.) агітація кандидатів на пост Президента не дозволяється.

Нагадаємо, вчора, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський викликав чинного главу держави на дебати, які за його умовами відбудуться на НСК «Олімпійський». Петро Порошенко сьогодні вночі оприлюднив відео-звернення, в якому погодився на пропозицію Зеленського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: