Мільйон застави за директора комунального підприємства Стрия стягнули на користь держави

650x522

У Львові сплачена за керівника комунального підприємства мільйонна застава стягнута на користь держави.

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Учора, 4 квітня, за клопотанням прокуратури Львівської області, слідчим суддею Галицького районного суду Львова стягнуто у дохід держави мільйон гривень застави, що була внесена за керівника одного із комунальних підприємств Львівської області, якого 31 січня цього року, в порядку ст.208 КПК України, затримали під час отримання чергового «відкату» за завищення вартості придбаної за бюджетні кошти техніки на суму понад 690 тисяч гривень.

Окрім цього, до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

На даний час, досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), в межах якого перевіряються факти привласнення бюджетних коштів при закупівлі комунальної техніки, триває.

Нагадаємо, 31 січня в Києві правоохоронці затримали під час одержання «відкату» керівника комунального підприємства Стрийської міськради, що на Львівщині.

В рамках кримінального провадження було встановлено, що керівник комунального підприємства разом із суб'єктом господарювання організували злочинну схему з розкрадання бюджетних коштів. З метою отримання коштів із бюджету при проведенні закупівель комунальної техніки її вартість була завищена.

Щоб отримати кошти за техніку в повному обсязі, керівник ТОВ мав надати комунальникові 680 тис. гривень «відкату».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: