У Львові роботи з демонтажу багатоповерхівки на Личаківській триватимуть ще два тижні

6249801984img2604-50def08a4c434f1cf4d67c965ba5f0d5

У Львові вперше в Україні почали зносити 7-поверховий самобуд. Прецедентів, щоб зносили багатоквартирний будинок такого розміру, збудований без документів, в Україні ще не було.

Про це інформує ЛМР.

Роботи щодо знесення відбуваються уже два тижні і триватимуть ще близько двох тижнів. Станом на сьогодні знесено покрівлю і проводиться руйнація не несучих будівельних конструкцій. Сьогодні до робіт залучили спеціальну великогабаритну 26-тонну техніку.

«В історії Львова такий великий проект зноситься вперше. Це монолітно-каркасний будинок. Земельна ділянка там є приватною. Жодного законного механізму, який передбачав би можливість передачі цієї будівлі, яка є на приватній землі, в комунальну власність, — нема.

У процесі того, коли розпочалося виконавче провадження, підрядною організацією було залучено ліцензовану особу, яка перед проведенням робіт здійснила обстеження всього будинку, в тому числі і монолітних конструкцій, і фундаментів цього будинку. І дійсно, будинок перебуває в надзвичайно незадовільному стані і рекомендації цієї ліцензованої особи були саме такі, що будинок має бути знесений обов’язково, бо він не придатний для подальшого використання. Фундамент має тріщини, один кут будинку є у аварійному стані, він похилився і у будь-який момент може відбутися руйнування. Зараз роботи відбуваються на цьому об’єкті з тимчасовими заходами, щоб цей будинок не впав вже зараз.

За нашою інформацією, у цьому будинку ніхто квартири не купив», – розповів Святослав Кіндратів, керівник юридичного відділу Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Львова.

Нагадаємо, фінансування знесення здійснюється за рахунок коштів виконавчого провадження, роботу виконує підрядна організація. Виділено понад 2 млн грн на авансування додаткових витрат виконавчого провадження. Знесення усієї будівлі буде тривати від місяця до двох місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: