Вікенд у Львові: куди піти 6 і 7 квітня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 6 і 7 квітня.

Гурт Mountain Breeze презентує у Львові альбом Say It Loud, Фестиваль американського кіно «Незалежність», а також англійсько-галицьке чаювання з у товаристві перекладачки книги «Спостерігаючи за англійцями» Марти Госовської — в афіші подій Дивись.Info.

Музичні події

Концерт гурту Mountain Breeze

6 квітня, 19:00, Клуб «Picasso» (вул. Зелена, 88)

Фіналісти шоу «Х-фактор 7» виконають хіти, з якими так сміливо проходили з ефіру в ефір відомого українського телепроекту. Крім цього, хлопці потішать і авторським матеріалом, який так само торкнеться серця кожного меломана.

Хлопці виступлять із новими піснями і вже відомими публіці хітами. Концерт відбудеться в межах #mbtour групи. Фанати одними з перших почують наживо композиції альбому Say It Loud, який вже готується до виходу.

Вечір прем’єр «Смичком по клавішах»

6 квітня, 18:00, Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

У більшості з нас імпровізація асоціюється здебільшого із джазовою музикою, чи не так? Це звісно вірно, проте традиція імпровізації своїми коренями сягає аж до бароко і класицизму. Композитор і піаніст Олександр Саратський досконало володіє цим неймовірним інструментом висловлення почуттів через музику. На вас чекає вечір прем’єр, де кожна нота – унікальна, самобутня і пронизливо щира.

Концерт «Czech This Out: Яначек – Чайковський – Дворжак»

7 квітня, 18:00 Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

Учень Іцхака Перльмана, чеський скрипаль Йозеф Шпачек, та видатний американський диригент українського походження Теодор Кухар, який відкрив світові генія українського симфонізму Лятошинського, зустрінуться у Львові на одній сцені із Академічним симфонічним оркестром «INSO-Львів», щоб поринути у стихію музики Яначека, Дворжака і Чайковського.

Виставки

Виставка «Грішник. Семантика одного твору»

До 10 червня, Музей Івана Георгія Пінзеля (пл. Митна, 2)

Картина «Алегорія Божественного Милосердя» невідомого фламандського художника кінця XVII-початку XVIII ст. зберігалась у фондосховищі Галереї. До цього часу полотно жодного разу не експонувалося, оскільки мало численні пошкодження. Однак завдяки кропіткій праці фахівців з науково-дослідного відділу реставрації унікальний зразок сакрального живопису став нарешті доступним для огляду.

Виставка «Мій Sacrum»

До 12 травня, Українське мистецтво ХХ ст. Відділ НМЛ ім. Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42)

В експозиції представлені живописні роботи трьох сучасних українських митців: Галини Новоженець, Оксани Андрущенко та Ігоря Романка.

Живописці Оксана Андрущенко, Галина Новоженець, Ігор Романко (Львів) по-різному відчувають Sacrum. У живописі Оксани Андрущенко сфера Sacrum охоплює щоденний предметний світ і надає йому одухотворення та піднесення. Глеки і джезви говорять про небуденне, про світ і космос. І все це в супроводі символів-кодів, що свідчать про щось далеке, первісне, прадавнє, святе.

Виставковий проект «ангел-О-творення»

До 5 травня, Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20)

Традиції львівських зустрічей притягують різноманіттям: іноді це майстерня художника, часом – кав’ярня, деколи – одна із звичайних львівських вулиць, або – вернісаж…

Сім учасників – Оксана Андрущенко, Лілія Баб’як, Мирослав Дедишин, Ігор Іванів, Володимир Луцик, Петро Старух, Оксана Романів-Тріска пропонують посперечатись «чи мають смисл тематичні виставки»?…

Кіноподії

Фестиваль американського кіно «Незалежність»

До 7 квітня, 19:00 Кінотеатр «Копернік» (вул. Коперника, 9)

У програмі фестивалю американського кіно «Незалежність» – шість потужних документальних стрічок від American Showcase з захопливими історіями про успіх, боротьбу, смерть та незвичні рішення.

Читайте також: У Львові стартує фестиваль американського кіно «Незалежність». Програма.

Літературні події

Англійсько-галицьке чаювання з «Видавництвом Старого Лева»

6 квітня, 12:00 Ресторація «Ґвара» (вул. Братів Рогатинців, 32)

Смачна розмова за горнятком чаю та традиційними галицькими солодощами у товаристві перекладачки книги «Спостерігаючи за англійцями» Марти Госовської, авторки блогу про галицьку кухню «Пані Стефа» – Маріанни Душар та модераторки Мар’яни Савки. Як виглядає типове англійське чаювання? Чи переплітається воно з галицькою традицією походу «на каву»? Якими були витоки цих церемоній?

Гостям чаювання буде запропоновано меню, що відповідає тематиці заходу: чай з молоком, англійські сендвічі та скони з крем-сиром і конфітюром, галицький медівник, сирник та андрути.

Освітні події

Лекція Івана Дудича «Комікс. Історія веселих картинок»

7 квітня, 16:00, Палац Потоцьких / Відділ Львівської галерея мистецтв. Мистецтво XIV-XVIII ст. (вул. Коперника, 15)

З лекції Ви дізнаєтеся, що кадрування, або так званий «протокомікс», виник ще з незапам’ятних часів. Іван Дудич розповість про еволюцію «веселих картинок» від прадавніх віків крізь призму мистецтва кам’яного віку, Стародавнього Єгипту, Шумеру, Греції та Риму, Середньовіччя, неймовірного мистецтва Відродження і аж до сьогодення, коли комікс утвердився як наймодніший тренд видавничої індустрії.

Лекція Мар’яна Вахули «Легендарні тіні старого Львова: художник Артур Гроттґер»

7 квітня, 15:00, Львівський історичний музей. Відділ історичних коштовностей. «Італійське подвір’я» (пл. Ринок, 6)

Лекція кандидата історичних наук, старшого наукового співробітника Львівського історичного музею Мар’яна Вахули «Легендарні тіні старого Львова: художник Артур Гроттґер» у рамках Лекторію «Гордість міста» 3.0 ГО «КонтрФорс».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: