Які свята відзначають 6 квітня (іменини, народні прикмети)

IMG_8154

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 6 квітня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 6 квітня в Україні і світі.

Свята та події 6 квітня

Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку. Спорт на благо миру та розвитку - ключове формулювання цієї міжнародної події яка встановлена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 2013 року. Це свято підкреслює важливість і необхідність спорту для суспільства, держави та всієї міжнародної спільноти.

Іменини 6 квітня

Цього дня іменини святкують: Артем, Володимир, Захар, Степан, Петро, Яків

Народні прикмети

У церкві 6 квітня вшановується пам'ять святих Якова і Захара. Для подорожніх вечорами запалювали багаття, що вказували їм дорогу до храму і відганяли нечисту силу. У цей день селяни очищали хати і двори від нечисті, палили багаття за дворами, обходили хати. Вважалося, що біси не виносять навіть згадки імені святих цього дня і біжать від того місця, де вшанують їхню пам'ять.

Крім того, день 6 квітня був присвячений підготовці до Благовіщення. Слов'яни намагалися переробити всю нагальну і важливу роботу. Обов'язковою була вечеря. Існувала прикмета: якщо незаміжня дівчина в цей день відправитися в храм, то в цьому році вона обов'язково вийде заміж. У церкву 6 квітня також відправлялися для того, щоб освятити насіння для посадки - вважалося, що в цьому випадку воно дасть чудовий урожай. Для того щоб була видна дорога до церкви, запалювали вогнища. Люди молилися у церквах, відвідували в'язниці, щоб роздати гостинці ув'язненим.

Селяни 6 квітня обов'язково обкурювали зимову одежу і домашній скарб ялівцем, що, згідно з стародавніми віруваннями, дозволяло людям захиститися від пристріту. Також спалювали старі солом'яні ліжка, щоб вигнати злих духів. Стрибали через вогонь, а печі не топили і спати лягали в охолоджених приміщеннях - у сінях. У хаті могли залишатися діти і старі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: