Директора Державного бюро розслідувань підозрюють у державній зраді

2312279

Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти директора ДБР Романа Труби.

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальну справу щодо можливих незаконних дій директора Державного бюро розслідувань Романа Труби. Про це йдеться в матеріалах суду, передає Korrespondent

У тексті ухвали сказано, що до суду надійшла скарга про бездіяльність уповноважених осіб НАБУ, яка полягає в невнесенні відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У скарзі йдеться про те, що заявник подав до НАБУ заяву про кримінальні правопорушення, вчинені директором ДБР та його першим заступником, а також керівником другого управління організації досудових розслідувань ДБР, першим заступником директора територіального управління ДБР, начальником другого слідчого відділу ДБР за ст. 111 («Державна зрада»), ч. 3 ст. 109 («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»), ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем»), ч. 2 ст. 256 («Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), ч. 3 ст. 382 («Невиконання судового рішення») Кримінального кодексу України.

Проте суд виявив, що ці дані про кримінальні правопорушення не були внесені до ЄРДР.

«Заявник просив зобов'язати уповноважену особу НАБУ внести до ЄРДР вказані ним відомості, а також зобов'язати надати витяг із ЄРДР та вручити пам'ятку про права та обов'язки потерпілого. Заслухавши пояснення заявника, дослідивши матеріали скарги, слідчий суддя вважає, що скарга підлягає частковому задоволенню», – сказано в ухвалі суду.

Суд зобов'язав НАБУ не пізніше 24 годин після отримання копії ухвали внести до Реєстру відомості про кримінальні правопорушення. Суд також наголосив, що зазначена ухвала оскарженню не підлягає, а також додав, що представник НАБУ на судове засідання не з'явився, хоча про день, час та місце розгляду скарги був повідомлений заздалегідь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: