Як у медичних закладах Львова впроваджують електронні сервіси

WlvhmSBhGlKV4pgseCdj.r695x430

Львів — одне з перших міст в Україні, яке успішно впроваджує електронні послуги для мешканців, зокрема і в сфері медицини.

У ЛМР повідомляють, що у 2013 році в міській дитячій клінічній лікарні запрацювала «електронна медична картка пацієнта», а впродовж 2015−2018 років у всіх поліклініках міста запровадили «електронну реєстратуру» — тобто запис на прийом до лікаря через інтернет.

Зазначається, що наступним кроком було підписання електронних декларацій. Тепер же в медичних закладах Львова, які надають первинну допомогу, успішно впроваджено «електронний рецепт» на ліки для пацієнта, та вже у тестовому режимі запрацював так званий перший сегмент «електронної медичної картки» — електронний облік за системою ІСРС-2.

«Ми пішли далі, не чекаємо вказівок -сьогодні вже у 5 установах з 10 запровадили розширену амбулаторну карту, і ми одні з перших, які це роблять", — розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Також, у межах реформи, з 1 квітня запроваджено електронні рецепти. І за перший тиждень квітня у Львові виписано вже 5 тисяч рецептів, і з них отоварено — 1 тисячу рецептів.

«Є установа, яка виписує рецепт, і є аптека, яка має його відпустити. Проблем з виписом рецептів нема. Єдине — виникали проблеми з аптеками, бо не у всіх були електронні цифрові підписи чи інтернет, але вже все налагоджується», — додав Володимир Зуб.

Однак ІА Дивись.info вже нагадувала, що електронний рецепт на ліки зможе отримати той, хто підписав декларацію зі своїм сімейним лікарем.

Зі слів Володимира Зуба, наступним кроком буде забезпечення електронної амбулаторної картки у всіх міських поліклініках.

«Це процес незворотній, і ми, як і весь світ, перейдемо на електронний документообіг. Паперові носії все одно будуть залишатися, як того вимагає сьогодні законодавство. Проте електронний формат — простіше, бо якщо ви зміните своє місце проживання чи зміните свого лікаря, система автоматично це перенесе до іншого лікаря.

Якщо у вас станеться біда в іншому місті, то ви там можете звернутися до лікаря, давши свій код доступу, і лікар усю інформацію про вас можна отримати в той момент, коли потрібно. Весь світ доказав що це правильно, зручніше і якісніше», — підсумував Зуб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: