Для зменшення черг на кордоні з Польщею спростили процедуру паспортного контролю

a823fd06-0cfa-411b-9b2d-349d981b291c

На двох пунктах пропуску «Смільниця» та «Грушів» запровадили експеримент у послідовності здійснення прикордонного та митного контролю

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

До початку червня під час виїзду з України подорожуючі спочатку проходитимуть процедуру паспортного контролю. Інформацію про осіб та транспортні засоби прикодонники заноситимуть у відомчу базу і ці дані автоматично передаються у базу даних співробітників митниці,,йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через таку новацію інспектору митниці немає потреби ще раз вносити цю інформацію. Крім того, одночасно здійснюється прикордонний та митний огляд автомобіля. А це дозволяє уникнути дублювання функцій та зменшити час необхідний для перетину кордону.

Нововведення запроваджуються у пунктах пропуску «Смільниця» та «Грушів», які розташовані на суміжній території, і це лише перший крок задля досягнення мети зменшення часу на проходження прикордонно-митних формальностей під час виїзду за межі України, наголошують у прес-службі.

Зазначається, що у разі успішності експерименту, він буде запроваджений в усіх пунктах пропуску.

У Держприкордонслужбі нагадують, що такі технологічні процедури вже діють у пункті пропуску «Нові Яриловичі», що на кордоні з Білоруссю, та у спільному пункті пропуску «Паланка», що на українсько-молдовському кордоні. Це дало позитивний результат – перш за все черг на кордоні на цих напрямках стало значно менше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: