Комп'ютери на дорозі: Львів отримав 2 надсучасних порохотяги для очистки вулиць (фото)

IMG_7094

Сьогодні шляхово-ремонтне підприємство Шевченківського району Львова отримало 2 нових порохотяги, загальною вартістю 10 мільйонів 425 тисяч гривень. 

Шляхово-ремонтне підприємство Шевченківського району Львова отримало 2 нових порохотяги загальною вартістю 10 мільйонів 425 тисяч гривень. 

«Це абсолютно нове покоління, техніка на рівні європейських країн,
це автоматично повне управління процесами прибирання, та потужність, яка дозволяє прибирати на відносно великій швидкості», - повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Нова техніка для прибирання повністю комп'ютеризована, по всьому периметру порохотягів розташовані камери. Завдяки новітнім технологіям, обсяг робіт, який може виконати один порохотяг в декілька разів перевищує роботу декількох середньостатистичних прибиральників. Адже техніка спереду містить 1,7 тон води, а позаду бункер, який може вміщувати 7 кубів сміття. Відтак, варто лише машину запрограмувати, а саме вказати певну дію, і вона з легкістю виконуватиме це.

Директор ЛКП «ШРП Шевченківського району» Володимир Гордєєв пояснює, що кожен порохотяг працює однаково: набирає сміття в бункер, їде на місце вивозу сміття, після чого вивантажує все і може використовуватись для подальшої роботи. При потребі техніка заправляється водою.

Наразі завершується навчання водіїв та адаптація до нової техніки. Зазначається, що вже на днях порохотяги вийдуть на дороги Львова. Втім, аби не ускладнювати дорожній рух міста, прибиральні машини працюватимуть здебільшого в нічний час.

Зазначимо, що один такий порохотяг коштує 5 мільйонів 228 тисяч гривень. Відомо, що Львову дозволено закупити прибиральну техніку на 70 мільйонів. Цьогоріч на першу партію виділено 36 мільйонів, відтак планується закупити 10 одиниць техніки для прибирання міста. Нагадаємо, що у лютому цього року місто вже отримало тракторець «Білорус».

А вже у травні 2019 року Львів отримає ще 2 піскорозкидувачі, після чого в червні до міста прибудуть ще 2 маленьких порохотяги.

«У Львові йде справжня революція по придбанню нової техніки», - додає Володимир Гордєєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: