У Китаї хочуть заборонити майнінг біткойнів

46

Регулятор вважає цю діяльність шкідливою як для економіки, так і для довкілля.

Національна комісія з розвитку і реформ Китаю (NDRC) хоче заборонити майнінг біткойнів, пише Mind з посиланням на Reuters.

У межах громадського обговорення комісія розробила список галузей, які вона має намір заохочувати, обмежувати або заборонити.

У списку є також майнінг криптовалют, зокрема біткойнів, доданий до більш ніж 450 видів діяльності, які, на думку NDRC, слід заборонити, оскільки вони не відповідають чинним законам і правилам, є небезпечними, призводять до витрати ресурсів або забруднення довкілля.

Комісія поки що не пропонує конкретну дату або план припинення майнінгу біткойнів. Однак це може означати, що йдеться про негайну заборону. Громадські обговорення документа триватимуть до 7 травня.

Сектор криптовалют перебуває під пильною увагою влади Китаю з 2017 року. З того часу регулятори почали забороняти первинне розміщення токенов (ICO) і закрили місцеві криптовалютні біржі.

Також зазначається, що міжвідомча робоча група дала вказівку владі провінцій «активно сприяти» згортанню майнінгу криптовалют місцевими компаніями. У зв’язку з цим майнери наполегливо шукають нові майданчики.

При цьому китайські компанії входять до переліку лідерів серед виробників обладнання для майнінгу біткойнів. Нещодавно найбільший у світі виробник майнінгового обладнання Bitmain отримав інвестиції на суму в $1 млрд від китайської технологічної компанії Tencent.

Тим часом вчені дослідили, що майнінг біткойнів загрожує екологічною катастрофою через наднормове споживання енергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: