ДФС дозволила підприємцям замість касових апаратів використовувати смартфони та планшети

kabmin-dozvolyv-vykorystovuvaty-planshety-i-smartfony-zamist-kasovyh-aparativ

Державна фіскальна служба України внесла до реєстру реєстраторів розрахункових операцій 8 новітніх моделей касових апаратів.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

До цього переліку увійшли новітні моделі 7 вітчизняних компаній – учасників експериментального проекту та система “E-Receipt (e-Чек) електронний чек”, розроблена Державною фіскальною службою України.

Саме ця система дозволить продавцям здійснювати операції з продажу товарів за допомогою спеціальних програм на комп’ютері, планшеті або смартфоні.

Раніше такі операції проводилися виключно за допомогою касових апаратів, на придбання та обслуговування яких малому бізнесу доводилося витрачати додаткові кошти.

«Новітні моделі, включені до Держреєстру РРО, пропонуються до експлуатації у тестовому режимі усім суб’єктам господарювання, які виявили зацікавленість щодо участі в експериментальному проекті», — повідомляють у службі.

Триватиме експериментальний проект до 31 грудня 2019 року.

За його результатами Мінфіном прийматиметься рішення щодо новітніх моделей, які не підлягатимуть зняттю з реєстрації, та відповідно, будуть рекомендовані до промислової експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: