Як і де львів'яни зможуть помолитися спільно з головою ПЦУ Епіфанієм (деталі)

1022094812
Фото http://argumentua.com

Сьогодні голова Православної церкви України вперше з офіційним візитом відвідає Львів. Про мету візиту та місце й час спільної молитви читайте далі.

Програма візиту

Офіційний візит очільника ПЦУ Блаженнішого Епіфанія триватиме два дні - сьогодні та завтра. З собою глава Православної Церкви України привезе чудотворну "Кікську" ікону Божої Матері. Зустріч чудотворної ікони запланована на сьогодні, 10 квітня, о 16.30 у катедральному Соборі Успіня Пресвятої Богородиці Львівської єпархії (вул. Руська). Тоді ж запланований молебень і поклоніння перед Іконою.

На 18.00 заплановане читання великого покаянного канону прп. Андрія Критського у Свято-Покровському катедральному соборі Львівсько-Сокальської єпархії (вул. Грушевського, 2). Очолює Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Також сьогодні голова ПЦУ має зустрітися з місцевою владою Львова.

Завтра Епіфаній матиме зустріч з журналістами. А об 11.00 заплановані відвідини Львівського національного аграрного університету (м. Дубляни). Блаженніший візьме участь в науковій конференції «Томос і Україна».

Чудотворна ікона

Кікська ікона Божої Матері має також назву «Джерело милості».

Фото з сайту http://km-podviria.od.ua/

Ікона відноситься до типу Елеуса та містить зображення Божої Матері з Христом, який сповнений життєвою енергією. Любляча мати тримає дитя із ніжністю та мудрим поглядом сповіщає того, хто молиться, про прийдешнє спасіння. Автором ікони є євангеліст Лука.

Літографічна копія Кікської Богородиці зберігається у храмі Святого Благовірного князя Андрія Смоленського. Вона привезена з Монастиря Кікоса, який зведений на честь цієї ікони.

Святиня є чудотворною, вона рятувала монастир від різних бід, залишалася неушкодженою в пожежі та зцілювала хворих.

Перший офіційний візит

Митрополи́т Епіфа́ній — митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України з 15 грудня 2018 року. 6 січня 2019 року у Стамбулі з рук Вселенського патріарха Варфоломія I отримав Томос про автокефалію Православної церкви України. 3 лютого 2019 року відбулася інтронізація митрополита Епіфанія на посаду предстоятеля ПЦУ.

З часу обрання предстоятелем Епіфаній вперше відвідує Львів з офіційним візитом. При цьому цікаво, що на Львівщині станом на квітень 19 громад перейшли до ПЦУ, а це понад чверть від усіх громад УПЦ МП, які діяли в регіоні. Таким чином за відсотком громад, що перейшли до ПЦУ, Львівщина посідає перше місце по Україні.  Загалом по Україні на квітень цього року до ПЦУ перейшло вже 520 парафій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: