Екскурс у минуле: у Львові розкажуть про журналістику міста 19-20 століття

E2B672B9-12E0-4A26-B542-E40F7705C4FA

18 квітня у Центрі міської історії, що на вул. Акад. Богомольця 6, о 18.30 Катажина Дронґ прочитає лекцію "Журналістський Львів на зламі XIX i XX століть як невід’ємна частина обличчя міста".

Про це повідомляють організатори події у Facebook.

“XIX століття – це надзвичайно цікавий час, коли між собою зіткнулися два способи ведення журналістської діяльності. Вперше журналістів почали трактувати як окрему професійну групу.

Журналісти ставали все більш вагомою і типовою частиною міської спільноти. З одного боку, їх сприймали з погордою, а з іншого боку вони були важливими і їх цінували у контексті зростання ваги преси як фактора, що інтенсивно впливав на громадську думку. Неможливо розглянути дилеми суспільного і політичного характеру епохи зламу століть без погляду через призму преси. Саме вона була ареною обміну думок і політичних поглядів, суперечок щодо форм суспільного і культурного життя міста і всього регіону», - йдеться у повідомленні.

Під час лекції буде здійснено спробу дати відповідь, зокрема, на такі запитання: Чим вирізнялося середовище львівських журналістів? Як багатоетнічність Львова відображалася на ринку преси? Якими були найцікавіші фігури журналістського світу Львова? З якими проблемами стикалися львівські журналісти?

Додамо, що лекція відбудеться польською мовою з синхронним перекладом на українську.

Нагадаємо, Катажина Дронґ – докторка, культурологиня та директорка Інституту журналістики і суспільної комунікації Папського університету Івана Павла II у Кракові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: