Які свята відзначають 11 квітня (іменини, народні прикмети)

353650_1

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 11 квітня в Україні і світі.

Свята та події 11 квітня

Щороку 11 квітня відзначають Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів. Саме 11 квітня 1945 американські війська вторглися на територію найбільшого табору - Бухенвальда.

Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона. Цей день проводиться з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я і покликаний підвищити інформованість нашого суспільства про захворювання Паркінсона, надати підтримку хворим паркінсонізмом і їх сім’ям, а також зробити свій внесок у подолання цієї страшної недуги.

Іменини 11 квітня

Цього дня іменини святкують: Іван, Кирило, Марк (Маркіян, Марко), Михайло

Народні прикмети

У народі свято 11 квітня називали Іван-пустельник, Кирило, День Берези, Марк. Старалися 11 квітня "слухати" берези.

Раніше вірили, що саме 11 квітня березовий сік не тільки особливо смачний, але також має чудодійну силу. Тому зібраним соком знахарі часто лікували хворих. 11 квітня пили березовий сік на щастя. Вірили, що саме береза віддає всю себе людям, а тому допомагає в лікуванні недуг.

Вважалося, якщо злегка вдарити хвору дитину березовим прутиком, то хвороба в ту ж мить зникне. Також якщо в дах будинку встромити 11 квітня гілку берези, то це допоможе захиститися від блискавки.

Березовий сік часто застосовували для лікування шлункових захворювань і очищення крові. Дбайливе і шанобливе ставлення до берези обумовлено Письмом, адже саме під березою Марія з маленьким Ісусом сховалася від негоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: