Стало відомо хто очолює рейтинг найбагатших українців

0BDE0776-9203-4F35-B18A-3EE8AAC60641

В черговий раз очолив рейтинг найбагатших за підсумками 2018 року Рінат Ахметов.

12-й рейтинг 100 найбагатших україців оприлюднив журнал "Фокус".

У п'ятірку лідерів увійшли: Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Костянтин Жеваго, Вадим Новинський.

Як було вже зазначено, в черговий раз очолив рейтинг найбагатших за підсумками 2018 року Рінат Ахметов, який є потужним гравцем у галузях металургії, ПЕК, фінансів, нафтогазового сектора і медіаринку. Активи, які належать йому, генерують 30% національного ВВП. Порівняно з минулим роком статки лідера рейтингу збільшилися і склало $ 10,5 млрд. В цілому, в руках першої десятки учасників рейтингу зосереджені $ 21,6 млрд.

Чинний президент України Петро Порошенко займає 12 позицію в топ-100 ($ 850 млн), а кандидата в президенти Володимира Зеленського немає серед учасників списку 100 найбагатших людей країни.

За даними видання, у цьому році рейтинг помітно оновився: у сотню потрапили Аднан Кінан (KADORR Group), Володимир Зубик (Інтеграл-буд), Василь Астіон (Dnipro Agro Group), Олександр Кузьмінський ("Глобино"), Тарас Кицмей (SoftServe).

Наголошується, що серед ста найбагатших українців лише три жінки - Галина Герега (співвласниця "Епіцентр К"), Філя Жебровська ("Фармак"), Наталія Бондарева ("Баядера").

А говорити про портрет середньостатистичного українського мультимільйонера, то йому 54 роки, і він володіє в середньому $ 409 млн. Сумарний стан всієї сотні становить $ 40,9 млрд, зазначає видання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: