Тенденції ринку нерухомості: коли краще купувати квартиру

apartment-architecture-ceiling-259962
зображення: pexels.com

Коли краще купувати квартиру, від яких сезонних чинників залежить попит на нерухомість і чому взимку збільшуються продажі новобудов читайте в огляді ІА Дивись.info.

Коли краще купувати квартиру, від яких сезонних чинників залежить попит на нерухомість і чому взимку збільшуються продажі новобудов читайте в огляді ІА Дивись.info.

Матеріал створено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія». 

В яку пору року краще купувати квартиру

У питаннях покупки нерухомості є сезонність. В один час року покупців і продавців менше на ринку і все завмирає, а в інший час кількість угод збільшується і число пропозицій зростає. Розглянемо кожну пору року окремо і вирішимо, в яку пору року найкраще купувати квартиру.

Купівля квартири взимку

Це складний час для вторинної нерухомості, але покупка квартири в новобудові в цей час має найбільший сенс, - відзначають ріелтори. У забудовників знижки і нічого не заважає покупцям обирати житло. А вторинка завмирає через те, що новий рік людям хочеться відзначити у своїй квартирі, а не на валізах при переїзді. Взимку заважають перегляду квартир погодні умови і сніг на вулиці.

З настанням грудня кількість пропозицій вторинки скорочується і багато продавців знімають квартири з продажу. Для покупки зима - найскладніший час, тому що навіть якщо домовитеся за ціною і умовами з продавцем, він може захотіти перенести операцію на весну, а там ви вже зможете знайти і більш вигідну пропозицію. Кількість покупців взимку зменшується, тому тим, кому потрібно продати квартиру терміново, можуть опустити ціну і ви купите квартиру дешевше.

Купівля квартири навесні

Весна - найпривабливіший час для покупки. Кількість пропозицій досягає максимальних значень і є з чого вибирати. Купувати квартиру навесні зручно - якщо є діти, то восени вони підуть вже в нову школу, а не мінятимуть її посеред року. Друга причина - попереду літо і це гарний час для ремонту.

У покупки квартири навесні є свої плюси, але і покупців на ринку стає більше. А покупці - це конкуренція, але і кількість пропозицій тішить - ви зможете вибрати саме те, що вам потрібно.

Купівля влітку

Влітку кількість пропозицій для покупки знову падає через те, що люди їдуть у відпустку і відпочивають. Деякі власники знову знімають об'єкти з продажу, тому що не можуть показувати житло через відпочинок або відпустки. Первинного ринку житла це не надто стосується, тому купувати житло у новобудовах вигідно влітку також. Вважається, що найкращий час для купівлі квартири - липень, або ж січень.

Влітку кількість покупців також знижується. Ті власники, хто не продав квартиру навесні, будуть йти на торг краще. Для вас це хороша можливість купити квартиру дешевше.

Купівля квартири восени

Восени кількість виставлених об'єктів знову зростає і ситуація на ринку нерухомості поліпшується. Осінь - хороший час для покупки квартири, бо можна вибрати квартиру і не поспішаючи до зими зробити ремонт. Зустрічати новий рік будете вже на новому місці. Восени число покупців так само велике, як і навесні, тому торг за вартістю квартири знову ускладнений, але і число пропозицій більше.

Коли купувати квартиру

Чекати «кращого часу» — ризиковано. Курс долара в Україні буде поступово збільшуватися. У результаті переваги акції із привабливішими умовами, ніж ті, що пропонувалися декілька місяців тому, можуть повністю нівелюватися, якщо оцінювати не відсотки в знижках, а загальну вартість квартири у гривневому вираженні.

Вдалий варіант може з'явитися у будь-який момент. І на первинному ринку, і на вторинному у будь-який момент можуть запропонувати привабливі умови. «Наприклад, сім'ї терміново потрібно переїхати, забудовник проводить вигідну акцію, у будинку, який вам сподобався, звільняється квартира. Потрібно завжди тримати руку на пульсі — такі варіанти можуть з'явитися у будь-який момент», — зазначає експерт у сфері нерухомості Максим Бабуряк.

На етапі будівництва — на 40% дешевше. Житло в новому будинку майже на 40% дешевше, але при цьому одразу заселитися не вийде. Одна з переваг квартири у новобудові — ціна. За житло такого ж рівня на вторинному ринку доведеться заплатити значно більше.

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції.

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO), та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія». 

Львівська Мрія – на ринку Львова вже понад 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК “Львівська Мрія” в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11 вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Джерело: obozrevatel.com; gethom.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: