У Львові Пласт відсвяткує 30-річчя відновлення організації

CCE3281D-F635-4FA8-840A-2818A8B33CB3

Саме цій події будуть присвячені цьогорічні заходи осередку організації у Львові - святкування Дня першої пластової присяги, пластові табори, Свято весни, Відкриття пластового року тощо.

Про це повідомляє прес-служба НСОУ Пласт.

Очікується, що у святкуванні Дня першої пластової присяги (107-ма річниця створення Пласту), яке відбудеться 13 квітня, візьмуть участь понад 2 тисячі осіб. Традиційно пластуни зустрінуться під час Літургії у церкві св. Ольги та Єлизавети. Пізніше відбудуться хода та церемонії на площі біля пам’ятника Іванові Франкові. Також пластуни попрямують до Личаківського кладовища для вшанування пам’яті полеглих героїв та засновників Пласту.

Цього року дата створення Пласту присвячена також відновленню організації, яке припало на період розпаду СРСР 30 років тому.

«12 квітня - це одна з головних дат для пластуна у році. Кожного року організація проводить масштабну акцію у місті, де зустрічаються пластуни усіх поколінь. Для нас важливо підтримувати цю традицію. Завдяки тим людям, які розпочали свою волонтерську діяльність на початку незалежності країни, ми сьогодні маємо у Львові найбільшу молодіжну громадську організацію України», - зауважив пластун, комендант (організатор) заходу Андрій Чипурко.

«30 років у Львові була створена опікунська рада «Пласту». Вже через рік у Львівській міській раді зареєстрували статут громадської організації Пласт. Тоді це називалось спортивно-просвітницьким товариством. Нашу ініціативну групу тоді очолив Ігор Юхновський. У той час, при певному національному піднесенні, створювалось багато організацій і не всім вдалось досягти такого масштабу та проіснувати до сьогодні. Ми, звісно, вірили в майбутнє «Пласту», однак ніхто не міг передбачити результат через 30 років. Нам вдалось залишитись незалежними від політики, пережити різні турбулентні періоди разом з державою, і діяльність «Пласту» на основі тої методики, яку заклали засновники 107 років тому, від покоління до покоління, продовжується», - розповів пластун-сеньйор Богдан Гасюк.

Під час Дня першої пластової присяги діятиме також Інформаційна точка, де кожен мешканець може ознайомитися з діяльністю Пласту та долучитись до організації. Також заплановані тематичні ігри-квести для пластунів, майстер-класи та концерт, який відбудеться у Lem Station (трамвайне депо на вулиці Сахарова).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: