Які свята відзначають 12 квітня (іменини, народні прикмети) 

7-luchshih-filmov-o-kosmose_rect_201ac51612f5a759304cf7463964c082

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 12 квітня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 12 квітня в Україні і світі.

Свята та події 12 квітня

Всесвітній день авіації та космонавтики колись був всіма улюбленим святом в СРСР. 12 квітня його відзначають до сих пір, але його розмах в країнах колишнього Радянського Союзу суттєво зменшився. Колись 12 квітня символізувало тріумф радянської космонавтики, найважливішим досягненням якої став космічний політ Юрія Гагаріна.

Святкування дня авіації і космонавтики, звичайно ж, не обходиться без спогадів про те, як в 1961 році відбувся історичний політ радянського льотчика-космонавта на орбіту Землі, який фактично відкрив нову епоху в освоєнні космосу. Цей легендарний політ тривав усього 108 хвилин. Але він буквально за один день зробив Гагаріна героєм всесвітнього масштабу.

В наші дні винуватці цього свята — це люди, які зробили величезний крок у розвитку космічної техніки, які запускають на орбіту супутники, розробляють апарати і відправляють їх на дослідження інших космічних об'єктів.

Також це привід згадати ще про одну історичну подію у розвитку космонавтики: 4 жовтня 1957 року на орбіті Землі з'явився перший штучний супутник.

Іменини 12 квітня

Цього дня іменини святкують: Іван, Софрон.

Народні прикмети

У церкві 12 квітня відзначали день Святого Іоанна і на честь цього випікали спеціальні обрядові печива, які називалися драбинками. Кожне таке печиво віддавали члену сім'ї - вважалося, що якщо з'їси його, то будеш здоровим весь рік. У майбутньому житті людина, котра з'їла "драбинку", зможе зійти на небо і потрапити в рай.

Говорили, що саме в цей день починав скаженіти домовик - він не впізнавав мешканців свого будинку і бешкетував. Вважалося, що краще не виходити у двір без особливої необхідності, щоб не попастися домовому на очі. У цей час домовик змінює шкіру на нову, або одружується на відьмі. Цим і пояснювали його неспокійну поведінку. 12 квітня слов'яни намагалися загнати в хлів всю худобу, замкнути її там, відправитися додому і навіть не виглядати у вікна, не кажучи вже про те, щоб вийти на вулицю.

Говорили, що домовик 12 квітня бешкетує до перших півнів, тому не виходили нікуди й очікували світанку. В інші ж дні домовика не боялися і, навпаки, вважали його членом родини, оскільки він завжди допомагав добрим людям, а от ледарів не любив. Вірили в те, що домовик захищає інтереси сім'ї.

Однак домовик, якщо його не вшановували, міг і пустувати. Особливо це стосувалося 12 квітня. Так, він міг наслати хворобу на домашню худобу або заважати спати вночі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: