У Лондоні напали на автомобіль посла України (фото)

ab9cb0c-london-posol485
Фото: KATAYAMAHIROAKI/ TWITER

В суботу, 13 квітня, відбувся умисний напад на службовий автомобіль посла України у Великій Британії Наталії Галібаренко, який стояв припаркованим біля будівлі посольства.

Про це стало відомо "Європейській правді" з власних джерел.

Після виклику поліції автомобіль нападника заблокували. Втім, незважаючи на дії поліції, нападник здійснив повторний таран автомобіля посла.

У відповідь поліцейські були змушені відкрити вогонь по автомобілю нападника. Його затримали та доставили у відділок поліції. Ніхто зі співробітників посольства не постраждав. Особу та мотив злочину встановлює поліція.

За повідомленнями в соціальних мережах, пролунало до десяти пострілів. Скотленд Ярд підтвердив, що поліцейські застосували зброю, але поранених не зафіксовано.

Як повідомляє Sky News, самої пані Галібаренко на той момент не було у посольстві.

У повідомленні посольства йдеться про те, що інцидент стався близько 10 години ранку. Наїзд стався на заході Лондона в районі Голанд парк, де розташовано кілька посольств.

За повідомленнями Metropolitan Police, правоохоронці затримали чоловіка віком приблизно 40 років. В якості запобіжного заходу його доправили до центральної лікарні Лондона. Повідомляють, що він не отримав серйозних травм.

У свою чергу, Лондонська поліція не вважає терактом інцидент, який стався 13 квітня біля посольства України у Великій Британії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу Скотленд Ярду.

У поліції розповідають, що офіцери виїхали за викликом про зіткнення автомобіля з низкою інших поблизу українського посольства. Коли вони прибули на місце, водій скерував автомобіль на них. Поліцейські застосували зброю і електрошокери, затримавши чоловіка віком близько 40 років. Він не постраждав.

"Інцидент не розглядається як пов'язаний з тероризмом", - йдеться у повідомленні.

"За стандартною процедурою, зараз триває розслідування застосування поліцейськими вогнепальної зброї під час цього інциденту. Поки це триває, я б хотів віддати належне офіцерам, які швидко відреагували на цей інцидент і поставили себе під загрозу, як це роблять кожен день, щоб утримати людей Лондона в безпеці", - сказав старший інспектор Енді Волкер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: