П’ять років тому почалася війна на Донбасі

113089
Фото з відкритих джерел.

Цього дня, 5 років тому, на півночі Донецької області розпочались активні бойові дії.

Про це пише Укрінформ.

Як відомо, 12 квітня 2014 року Краматорськ, як і Слов'янськ, був захоплений проросійськими бойовиками. Саме у цих містах українські військові й нацгвардійці чи не вперше зіткнулися з ворожими диверсійними групами.

15-16 квітня, в рамках Антитерористичної операції український спецназ зайняв територію аеродрому у Краматорську, який мав стратегічно важливе значення, адже його злітно-посадкова смуга була здатна приймати транспортні літаки. Окрім того, аеродром був вигідною позицією, яка прикривала підходи як до Слов'янська, так і до Краматорська. Згодом Краматорськ був зайнятий бойовиками, а в аеропорту продовжували утримувати свої позиції українські силовики.

Спроби вибити українців з тієї території були провальними. Захисників аеропорту поливали «Градами» та іншим важким озброєнням. На початку травня основні сили українців відійшли. На території аеропорту, майже в повному оточенні, залишився відносно невеликий загін - 186 військових. Весь час, до самого звільнення Краматорська, бойовики не раз намагалися штурмувати аеропорт і вибити українців. Фактично епопея оборони летовища тривала 47 діб, причому 17 з них - в надважких умовах.

Лише 5 липня нашими військами був звільнений Краматорськ, і аеродром став місцем базування штабу проведення АТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: