Львів'янам показали унікальні гравюри ХVІ ст., одну з перших ілюстрованих у Європі Біблій (фото)

IMG_7553

Сьогодні в Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького відкрили для відвідувачів виставковий проект «Біблія в ілюстраціях фламандських майстрів XVI ст.».

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

«Thesaurus Sacrarum Historiarum…» («Скарбниця Священних Історій…») (1585) – одна з перших у Європі ілюстрованих Біблій, видана у формі альбому гравюр із найважливішими сюжетами Старого та Нового Завітів. Книга репрезентує найпотужніший у Європі XVI ст. антверпенський друкарський осередок і є наймасштабнішим видавничим проектом гравера і видавця Ґерарда де Йоде (1516/17 – 1591).

Примірник «Thesaurus…» 1585 року зі збірки Національного музею у Львові – єдиний відомий сьогодні екземпляр, збережений на теренах Центрально-Східної Європи. Альбом гравюр складається з двох томів, присвячених Старому та Новому Завітам.

Музейники займалися реставрацією обох впродовж двох років, тож тепер примірник виставили для огляду.  Реалізацію виставкового проекту заплановано у два етапи: 16.04.2019 – 05.05.2019 – Старий Завіт; 10.05.2019 – 31.05.2019 – Новий Завіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: