Суддя зі Львова звернулася до ВСП через розголошення військовим прокурором домашньої адреси

gavel-e1531460157170

Суддя Шевченківського районного суду Львова Олександра Баєва відправила скаргу в ВСП з проханням покарати військового прокурора за розголошення особистих даних.

Про це пише 368.media, посилаючись на повідомлення ВСП.

Суддя Баєва, яка є дружиною голови ДБР Романа Труби, повідомила про втручання у правосуддя. У квітні в інтернет-виданні «Цензор.НЕТ» вийшла стаття про тіндер-скандал з чоловіком заступника голови ДБР Ольги Варченко з прикріпленою фотографією копії листа. У статті зазначено, що в даному інциденті Трубу визнали потерпілим. На його думку, секс-скандал був спланований головним військовим прокурором Анатолій Матіос.

Крім того, «Цензор.НЕТ» повідомив про погрози, які надходили голові ДБР і його дружині. Зокрема у вересні минулого року суддя Шевченківського районного суду Львова Олександра Баєва звернулася до Вищої ради юстиції та ГПУ з повідомленням про втручання в її діяльність як судді. Жінка уточнила, що на її мобільний телефон через додаток Viber почали надходити текстові повідомлення з погрозами і вимогами вплинути на її чоловіка з метою здійснення ним певних дій, пов'язаних з його професійною діяльністю, а саме: призначити осіб на відповідні посади.

Після цього дружина глави ДБР отримала лист-запрошення до військової прокуратури, де її просили дати свідчення щодо погроз. Баєвій пропонували ознайомитися з матеріалами слідства щодо ймовірних авторів погроз. Баєва зі зверненням ознайомилася, але свідчити відмовилася.

За словами судді, відправлений прокурором лист мав підпис і її особисту адресу. Співробітник суду акцентує, що дана інформація є конфіденційною і може оголошуватися лише за згодою фізособи. У зв'язку з цим Баєва просить ВСП залучити прокурора до дисциплінарної відповідальності за розголошення особистих даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: