Затримана на Київщині банда готувала замах на львівського кримінального авторитета

Дидух-Морда
Володимир Дідух.

Троє чоловіків, яких затримали в Київській області, планували вбивство львівського кримінального авторитета Володимира Дідуха.

Про це «Українській правді» повідомило джерело в Генеральній прокуратурі.

За його даними, потерпілий – Дідух Володимир Станіславович, 1967 року народження.

Зазначається, що затримані готували напад протягом близько 3 місяців. В ході ретельної підготовки до злочину вони орендували квартиру в Києві, придбали станковий кулемет «ДШК» та автомобіль «Тойота Ленд Крузер Прадо».

Повідомили у ГПУ також імена упійманих злочинців. Це 38-річний раніше судимий львів'янин Сергій Цвень, відомий у кримінальних колах на прізвисько «Цвик»; 45-річний Володимир Білик, що офіційно проживає на Житомирщині, але є уродженцем Львівщини та 41-річний львів'янин Андрій Солтис.

Під час обшуку особистих речей у Білика виявлено пістолет «Беретта» з 8 патронами, а у Цвеня - пістолет марки ТТ з 3 патронами.

За версією поліції, злочинці готували вбивство з корисливих мотивів – хотіли заволодіти грошима та матеріальними цінностями.

Нагадаємо, у Київській області поліцейські затримали трьох осіб, які планували вбити львівського кримінального авторитета.

Довідка

Володимир Дідух – підприємець, відомий також як кримінальний авторитет «Вова Морда».

1 червня 2004 року був поранений у плече невідомим, який намагався застрелити Володимира Дідуха, коли той вийшов із «Мерседеса». На місці події правоохоронці вилучили майже 20 гільз. Богдан Шкарада – колишній начальник УМВС у Львівській області — заявив, що Володимир Дідух активно допомагав Помаранчевій революції. Після замаху переїхав до Києва, туди перевів бізнес.

Пережив замах на життя 24 серпня 2012 року, близько 14.00, у центрі Львова, на вулиці Князя Романа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: