Жіноча збірна України тріумфально завершила чемпіонат Європи з вільної боротьби

збірна боротьба

Жіноча збірна України з вільної  боротьби посіла перше місце в командному заліку на чемпіонаті Європи, який проходив  в румунському Бухаресті впродовж 8-14 квітня.

Українки здобули 6 нагород – 4 «золота» та 2 «срібла», з них три медалі – у представниць Львівщини. А загалом п’ятеро з шести борчинь-медалісток свого часу навчалися у Львові.

Оксана Лівач, Алла Черкасова (обидві представляють Львів) та Ірина Гусяк стали чемпіонками Європи.

Перше золото чемпіонату Європи-2019 принесла Україні 21-річна Оксана Лівач (у ваговій категорії до 50 кг), вирвавши перемогу на останніх секундах фіналу у болгарки Міглени Селішки – 6:4. Для Оксани – це перше «золото» чемпіонату Європи у дорослому спорті. Трохи раніше, на початку березня, Оксана стала ще й чемпіонкою Європи серед жінок до 23 років.

29-річна Алла Черкасова перемогла у ваговій категорії до 68 кг, здолавши у фіналі Аделу Ганзлічкову з Чехії з рахунком 11:6. Лише нещодавно Аллу нагороджували у Києві на всеукраїнській церемонії «Герої спортивного року-2018», де вона перемогла у номінації “Сенсація року”, і ось – новий успіх нашої борчині. Нагадаємо, що за тогорічні досягнення Відділення НОК України у Львівській області назвало Аллу найкращою спортсменкою 2018 року на Львівщині. Тоді Алла стала чемпіонкою світу, а зараз виборола й перше у своїй кар’єрі «золото» чемпіонату Європи серед жінок. Отож, тепер борчиня – чинна чемпіонка Європи та світу!

На першу сходинку п’єдесталу чемпіонату Європи піднялася й Ірина Гусяк – у вазі до 50 кг, здобувши переконливу перемогу у фіналі над болгаркою Евеліною Ніколовою 10:4. Сьогодні Ірина представляє Донеччину, але свого часу навчалася і тренувалася у відомому спортивному закладі нашого міста – Львівському училищі фізичної культури.

До речі, у Львівському училищі фізичної культури (ЛУФК) навчалися всі  три новоспечені чемпіонки Європи, а Оксана Лівач та Ірина Гусяк також є вихованками львівського ФСТ «Спартак».

Четверту золоту медаль здобула Аліна Бережна (в/к до 72 кг). Додамо, що Аліна лише нещодавно повернулася на килим після дворічної перерви та одразу завоювала нагороду найвищого ґатунку.

Срібними призерками у Бухаресті стали також вихованки ЛУФК  – Тетяна Кіт у вазі до 57 кг (представляє Львів) та Лілія Горішна у вазі до 53 кг (представляє Волинь).

Ще одна представниця Львівщини Ангеліна Лисак посіла 5 місце у вазі до 59 кг, поступившись у сутичці за «бронзу». Проте для 21-річної Ангеліни 5 місце на дорослому чемпіонаті Європи – непогана заявка на лідерство у майбутньому. Тим паче, смак перемог дівчині відомий, вона є чемпіонкою Європи і світу серед кадеток, чемпіонкою Європи і срібною призеркою чемпіонату світу серед юніорок.

Завдяки успіхам  українських борчинь наша збірна перемогла в командному рейтингу чемпіонату Європи-2019, суттєво випередивши збірну Болгарії.

У чоловічій боротьбі бронзову медаль чемпіонату Європи виборов випускник ЛУФК Василь Шуптар, який сьогодні виступає за Житомирську область.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: