Діяв за вказівкою ФСБ: підривник авто українського розвідника вижив, його затримала СБУ, — Грицак

6750210f-c74b-4624-8d74-7b85fb1254a6

Вибухівку під автомобіль співробітника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова закладав росіянин Олексій Комаричев, який діяв за наказом ФСБ. 

Про це заявив на брифінгу 17 квітня голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає Еспресо.TV

«4 квітня 2019 року під час спроби закладання вибухового пристрою під автомобіль українського військового розвідника стався самопідрив. У результаті цього самопідриву виконавець, він же керівник російської диверсійно-розвідувальної терористичної групи отримав важкі тілесні ушкодження», - сказав він.

Грицак стверджує, що є беззаперечні докази, які вказують, що теракти сплановані, профінансовані та організовані безпосередньо російськими спецслужбами. Це були спільні операції Федеральної служби безпеки Російської Федерації та управління головного штабу Збройних сил Російської Федерації, більш відоме, як військова розвідка Росії.

«Це керівник російської диверсійно-терористичної групи, який безпосередньо закладав вибуховий пристрій під автомобіль українського розвідника громадянин Комаричев Олексій Анатолійович 17 січня 78 року народження, постійно мешкає у місті Москва», - розповів Грицак.

Він також додав, що Комаричев у різні періоди життя проходив службу як офіцер полку охорони уряду Москви та Федеральної служби Росії по контролю за обігом наркотиків. У 2016 році був звільнений з місця своєї служби. За нашими даними, він поступив під тиском ФСБ поступив до військової розвідки. Він був також звільнений з-під варти та залучений до диверсійної діяльності на території країн Євросоюзу, а також України, як офіцер російської військової розвідки.

СБУ також затримала члена російських спецслужб Дзортова Тимура Мовлайовича, який безпосередньо контролював закладення Комаричевим вибухового пристрою та мав забезпечити його безпечний відхід. Дзортов - колишній співробітник МВС Росії, учасник бойових дій на Північному Кавказі, до 2013 року служив у особистій охороні глави республіки Інгушетія, також працював заступником керівника адміністрації глави республіки Інгушетія, наразі він громадянин Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: