Лікарні Львова безкоштовно отримали багатофункціональні ліжка з Бельгії 

56509910_2161942253923679_1815669739024809984_n
фото: facebook.com/lviv.samooborona

Волонтери доставили з Бельгії чергову велику партію гуманітарного вантажу для медичних закладів – 37 багатофункціональних ліжок.

Як розповів депутат ЛМР,  керівник «Народної Самооборони» Львівщини Валерій Веремчук, 16 ліжок передали в Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр. Ще 11 ліжок отримає Львівська обласна інфекційна лікарня, а 10 відправлять до Тернополя. Про це йдеться на порталі депутатів ЛМР.

«Одне ліжко коштує близько 3 тисяч євро. Тому така велика партія ліжок – це суттєва підтримка матеріальної бази наших лікарень. Тим паче, ми знаємо, що сьогоднішні фінансові можливості нашої медицини доволі обмежені. Саме для того, щоб підтримати наші лікарні, забезпечити комфортні умови для лікування пацієнтам, ще п’ять років тому ми започаткували гуманітарну програму Міжнародного допомогового комітету. Наші європейські партнери збирають і безкоштовно передають до Львова медичні меблі, обладнання, техніку, а волонтери забезпечують перевезення і розмитнення », – пояснює Веремчук.

За словами Валерія Веремчука, упродовж року волонтери доставляють з Європи і передають до лікарень допомоги загальною вартістю майже 100 мільйонів гривень (для порівняння, медицина у Львові з міського бюджету розвитку отримує лише близько 60 млн грн). Зокрема, у середині березня велику партію медичних меблів волонтери доставили у Винниківський госпіталь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: