Лише 12% українців зберігають гроші на банківському рахунку — дослідження

c19b01866f54a1497aca1cec57bf3ec9

За 7-бальною шкалою фінансових знань Україна має 4,1 бали, і це далеко не гірший показник серед країн-членів ОЕСР та сусідніх держав 

Дослідницька компанія InMind на замовлення Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» провела загальнонаціональне опитування про фінансову грамотність українців. Про це Експертна платформа НБУ повідомила на Facebook.

За 7-бальною шкалою фінансових знань Україна має 4,1 бали, і це далеко не гірший показник серед країн-членів ОЕСР та сусідніх держав.

«Але чому тоді наша країна пасе задніх у цій групі країн за загальним індексом, набравши 11,3 бали з 21 можливого? Проблема у ставленні до фінансів. Лише третина мешканців України говорить, що не живе сьогоднішнім днем, і тільки кожний п’ятий говорить, що краще заощаджувати, а не витрачати гроші. І взагалі гроші існують — аби їх виключно витрачати. Це вкрай відрізняється від споживчого ландшафту заможних країн», - сказано у повідомленні.

Лише 12% українців сказали, що зберігають гроші на банківському рахунку, і взагалі лише 27% мають такий рахунок.

При цьому біля 60% співгромадян заявили, що вважають некомфортним або взагалі неприйнятним обговорення фінансових питань з друзями та родичами. І відповідно не готові приймати від них поради та слухати практичні розповіді.

91% респондентів зауважили, що батьки мають навчити дітей розпоряджатися грошима, а 70% опитаних — що дітей мусять цьому навчати ще й школі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: